StoryEditor
Splitčestitamo

Rodila Mostova zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić: na društvenim mrežama objavila fotografiju iz rodilišta, otkrila i bebino ime

Piše PSD
6. listopada 2019. - 21:16

Mostova saborska zastupnica Ivana Ninčević-Lesandrić i njezin suprug Ivan postali su roditelji malene djevojčice.

Ponosna majka je na društvenim mrežama objavila i prvu fotografiju iz rodilišta i otkrila da se curica zove Perina. 

- I došla nam malena Perina. Četiri i pol kilograma i 54 centimetra. Malo nas je namučila, ali neka je ona nama živa i zdrava. Sve drugo će proći - napisala je uz fotografiju.

 

Da je trudna javnosti je potvrdila u travnju, nakon što je prošlo prvo tromjesečje te je dobila liječničku potvrdu da trudnoća uredno napreduje.

Spol djeteta nije htjela znati.

-  Suprug i ja smo odlučili da ne želimo znati hoće li biti curica ili dečko dok se dijete ne rodi. Neka nam to bude iznenađenje. A kako će se zvati, znat ćemo tek tada jer je dogovor da ako bude dečko, ime bira suprug, a bude li curica, ime ću joj odabrati ja - kazala je Ninčević Lesandrić.

Zastupnica Ninčević Lesandrić je trudna, majka će postati u rujnu: Presretna sam, uživam u svakom trenutku. Suprug i ja ne želimo znati spol bebe, ne znam ni gdje ću roditi...

Njezina sreća još se više manifestirala jer su iza nje neuspjela trudnoća i stres koji je zbog toga proživjela.

Mostova zastupnica održala emotivan govor u Saboru: Svezali su mi ruke i noge, to je bilo 30 najmučnijih minuta u mom životu...​

Ninčević Lesandrić je, podsjetimo, prije godinu dana u Saboru je javno progovorila o traumatičnom iskustvu kada je u veljači u splitskom KBC-u završila na kiretaži. Trudnoća nije uspjela te je morala na kiretažu. Tada je uslijedila trauma koju je opisala kao najmučnijih pola sata u životu.

- Tamo sam otišla kao i svaki građanin koji plaća puno osiguranje i s punim povjerenjem. Svezali su mi ruke i noge i počeli proces kiretaže naživo. Bez anestezije, naživo. Struganje maternice, unutarnjeg organa - naživo - rekla je u Saboru i dodala da je to bilo njezinih 30 najmučnijih minuta u životu.

- Ja bih vam mogla prepričati svaku sekundu jer svaka traje kao vječnost. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od tisuća žena koje su potpisale peticiju, koje su to doživjele i onima koje sada leže na stolu.

To je ponižavanje svake žene koja će u budućnosti ležati na tom stolu. Mislite da jednoj ženi nije dovoljna činjenica da je izgubila dijete u trećem mjesecu? Zar mislite da joj treba još ponižavanja? Treba je iskasapiti? Ne prebacujte odgovornost na sestre i bolničare koji rade velik posao - rekla je tada Ninčević Lesandrić ministru.

Ministre, imamo problem

Njezino svjedočanstvo pokrenulo je reakcije brojnih žena i rezultiralo akcijom “Prekinimo šutnju”. Ministarstvo zdravstva tada je naložilo inspekciju te da se provjere svi navodi žena, međutim kako su gotovo sve prijave bile anonimne, bilo je teško utvrditi slijed događaja.

Ninčević Lesandrić nikada nije požalila što je svoju intimu podijelila s javnosti jer smatra da, ako je pridonijela da se popravi stanje u zdravstvenim ustanovama, pogotovo kada su žene najosjetljivije, to što je rekla ima smisla. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 14:03