StoryEditor
SplitŠOK IZ CIJEVI

‘Rivu je zapljusnula plastika iz kanalizacije, komadići vrećica plutaju morem, jedu ih galebovi i ribe‘, ‘Vodovod‘: Građani svašta bacaju u odvode

Piše Matea Roglić
14. studenog 2020. - 19:44

Naša čitateljica Klara (puni identitet poznat redakciji, op.a.) tijekom današnje šetnje splitskom RIvom primijetila je neobičan sadržaj koji je izlazio iz kanalizacijskog ispusta u more na poznatoj lokaciji uz šestnicu prema Matejuški

Po svemu sudeći, bilo je riječ o plastici koja je izlazila iz cijevi koja se nalazi na samo pola metra dubine.

- Došla sam i nekoliko sati nakon što sam prvi put vidjela kako komadi plastičnih vrećica plutaju u moru.

Odmah poslije prve situacije sam nazvala dežurne u "Vodovodu i kanalizaciji" (ViK) i rekli su mi da će sanirati stvar, a li i tijekom popodneva su komadići vrećica izlazili u more. Ovo je nedopustivo i vodi prema ekološkoj katastrofi.

Ribe i galebovi jeli te komadiće plastike - posvjedočila je ogorčena Splićanka.

Ivan Perić, ViK-ov tehnički dierktor, na naše pitanje uzvratio je tvrdnjom kako su za takve pojave krivi neodgovorni građani.

- Očito je da su građani u svoje odvode ubacivali stvari koje se ne bi smjele naći u kanalizaciji. Kad su naši ljudi izišli na teren malo je reći da su se šokirali.

Nema čega nije bilo u cijevima, od plastičnih vrečica, do higijenskih uložaka i sličnih stvari. Zbog nemara stanara okolnih objekata se začepila cijev i došlo je do prelijevanja - zaključio je Perić i pozvao građane na odgovornost pri bacanju stvari u kućne kanalizacijske odvode.

item - id = 1057750
related id = 0 -> 1136623
related id = 1 -> 1136636
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2021 20:59