StoryEditorOCM
SplitPOLITIČKI MOTIVIRANO

Relković o kaznama Puljku: ‘Ovo je veće od ijedne afere u državi! Čudim se akademskoj zajednici koja nije reagirala‘

Piše Split SD
4. travnja 2023. - 18:26

Ivica Relković, stručnjak za politički marketing i savjetnik stranke Centar, gostovao je na N1 televiziji u emisiji Newsroom gdje je pričao o kazni splitskom gradonačelniku Ivici Puljku i o izborima koji Hrvatsku čekaju 2024.

- Upozorili smo još nakon prošlih izbora u Splitu da će klijentelizam i korupcija biti glavne teme sljedećih izbora. Kažu da se HDZ-u sada ne lijepe nikakve optužbe, ali stvari više ne funkcioniraju po sistemu naljepnice, već pune čaše. Pitanje je koja će kap preliti času. To ćemo vidjeti na sljedećim izborima. Korupcija i klijentelizam će odlučiti izbore - kazao je Relković i doao kako će sigurnost i energetika po prvi put biti važne izborne teme u Hrvatskoj.

Komentirao je i kazne koje je Ivica Puljak dobio na svoje ime, radi navodne nepravilnosti u dokumentaciji o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmaciji.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Ovako nešto se u Hrvatskoj nije dogodilo. Puljak je kažnjen za period u kojem nije mogao djelovati. On ne može biti kažnjen kao odgovorna osoba. 

Čudim se hrvatskoj akademskoj zajednici koja nije reagirala, možda se boje za svoje pozicije, ali ovo je veće od ijedne afere u Hrvatskoj. Riječ je o dokidanju primopredajne demokracije. Primopredajni zapisnik je biblija primopredaja demokracije - objasnio je Relković, te dodao kako je riječ o kazni koju treba adresirati na Grad Split, a ne za onoga tko je naslijedio poziciju.

Relković vjeruje kako je riječ o politički motiviranoj odluci koju netko na regionalnoj razini ne može pokrenuti.

- Puljak je dva puta pobijedio HDZ. Kasnije je poručio da ih želi pobijediti i na nacionalnoj razini. Pobijedi li HDZ na parlamentarnim izborima, Zoran Milanović će ostati predsjednik. Pobijedi li pak SDP, Milanović će teško ostati predsjednik. No treće stvari boje se svi. Ako pobijedi netko treći, oni će pobijediti i na parlamentarnim i predsjedničkim izborima - zaključio je Relković za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 09:42