StoryEditor
SplitSVI SU DOBILI DOPIS

Rektor Ljutić ne želi da studenti opet 'poljube' vrata svojih fakulteta i knjižnica. Evo što je poručio svima koji sutra planiraju štrajkati na Splitskom sveučilištu 

Piše Ana Franić
21. studenog 2019. - 19:13

Novi štrajk na fakultetima najavljen je za sutra, a kako se ne bi ponovila prošlotjedna situacija kada su studenti “poljubili” vrata Sveučilišne knjižnice, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. Dragan Ljutić uputio je dopis svim akademskim institucijama.

Sveučilišni čelnik poručio je svim fakultetima, Umjetničkoj akademiji i odjelima da u dogovoru sa sindikalnom organizacijom izrade pravilnik o poslovima koji se tijekom štrajka ne smiju prekidati.

- No, i prije toga i neovisno o postojanju pravilnika treba osigurati da i u danima štrajka vrata vaše sastavnice budu otvorena kako bi se omogućio nesmetan pristup studentima i djelatnicima koji ne sudjeluju u štrajku.

Eventualni štrajk u najmanju ruku ne bi smio studente spriječiti u ostvarivanju prava iz njihova standarda, kao i pristupu čitaonicama i drugim prostorima namijenjenim učenju.

Na upravama sastavnica Sveučilišta leži odgovornost iznalaženja pogodnih načina i sredstava za pomirenje prava na štrajk jednih s interesom drugih da se i u prigodi obustave rada osigura nesmetano odvijanje nužnih aktivnosti, uz dužnu skrb za sigurnost svih sudionika i imovine - navodi se u dopisu.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu večeras je obavijestio studente da će unatoč sutrašnjem štrajku Sveučilišna knjižnica raditi od 13 do 21 sat kako bi svi oni mogli učiti za svoje fakultetske obaveze.

 

 

 

 

Ogorčeni splitski student: Nemam ništa protiv štrajka, ali sramota je da nam je danas Sveučilišna knjižnica zaključala vrata! Platio sam upisninu, trebao sam učiti, a nisam mogao ući; Rektor Ljutić: Žao mi je...

 

Izdvojeno

21. srpanj 2020 19:52