StoryEditor
SplitAPEL NA MLADE

Rektor Ljutić nakon incidenta na Kampusu: Studenti, molim vas, budite odgovorni. Nemojte ugroziti svoje i tuđe zdravlje i funkcioniranje Sveučilišta!

Piše DIANA BARBARIĆ
15. listopada 2020. - 15:17
Dragan Ljutić: Studenti, molim vas da se ponašate u skladu s uputama i mjerama koje je donio Nacionalni stožerJakov Prkić/Cropix

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr. Dragan Ljutić od početka mandata ističe kako mu je dobrobit studenata prva na listi prioroteta, pa je s nelagodom primio vijest o sinoćnom incidentu na Kampusu. Podsjetimo, velika grupa mladih okupila se ispred Doma "Franjo Tuđman" gdje su se družili i pritom jako galamili. Susjedi su pozvali policiju, a na kraju su dvojica mladića i privedena.

Sve se to dogodilo u doba kad Hrvatska bilježi rekordne brojke zaraženih od koronavirusa, a Sveučilište u Splitu čini ogromne napore da sustav funkcionira i da se što više nastave održava na klasični način. Ovako neprimjereno ponašanje definitivno bi moglo stvar dodatno pogoršati, tako da se osim susjeda, na bučne studente sklone partijanju u doba korone, bune i brojni njihovi kolege.

- Naše Sveučilište ima 20.000 studenata i koliko god da ih se sinoć skupilo na Kampusu, oni su ipak manjina. Većina studenata se odgovorno ponaša, a tako bi trebali i svi ostali ako žele da što lakše prođemo kroz ovo teško razdoblje. Svjestan sam da mladima nedostaje zabave i druženja, ali što se odgovornije budu ponašali, ovo sve će trajati kraće - kazao nam je rektor Ljutić, ujedno i liječnik.

Stoga je uputio javni apel studentima i zamolio ih da se ubuduće suzdrže od ovakvih masovnih okupljanja.

- Molim vas da se ponašate u skladu s uputama i mjerama koje je donio Nacionalni stožer. Mislite na sebe i druge. Mislite na svoje kolege, profesore, roditelje... Shvaćam vašu želju za druženjem, ali molim vas neka to bude na situaciji primjeren način. Vodite računa da nepoštivanjem mjera možete ugroziti i funkcioniranje vaših fakulteta i cijelog Sveučilišta, pa i grada. Molim vas da moj apel shvatite ozbiljno - upozorio je rektor studente, te izrazio nadu da se slični inicidenti neće ponavljati te da neće biti većih posljedica noćnog tulumarenja na Kampusu.

Spomenimo još kako se Splitsko sveučilište iznimno dobro organiziralo kako bi suzbilo širenje koronavirusa među studentskom populacijom. Osigurali su im besplatne telefonske linije za Covid- informacije, Covid punkt, podijelili su tisuće zaštitnih maski, nabavili dezinficijense.... Šteta bi bilo da sav taj trud padne u vodu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 10:37