StoryEditorOCM
SplitOSJEĆAJU NEPRAVDU

Puljak naljutio 40 zaposlenika gradske uprave, ogorčeni su i na sindikat: ‘Nisu se borili za nas...‘

Piše Split SD
16. listopada 2023. - 09:45

U splitskoj gradskoj upravi najmanje 40-ak djelatnika srednje stručne spreme osjeća nepravdu jer je gradonačelnik Ivica Puljak dva puta povećavao plaću, mahom visokoobrazovanom (šefovskom) kadru, ali njih te dobre vijesti nisu dotakle, piše Dalmatinski portal. Povećanje su osjetili i redari. 

 - Na posljednjem dizanju koeficijenata, nama je neznatno dignuto. Sad smo na 1,65, čak su i tajnice na 1,75 - ogorčena je djelatnica koja se nakon šest mjeseci borbe "unutar četiri zida" odlučila istupiti javno.

Nije članica sindikata, a odluku je vidjela tek kad je objavljena u materijalima za tadašnje Gradsko vijeće. Za "malog čovika" s ukazivanjem na nesrazmjer u dizanju primanja borila se oporba, ali uzalud. Slali su radnici dopis gradonačelniku Ivici Puljku, no odbio ih je primiti. Na prvu zamolbu nije uopće odgovorio, a onda su pisali požurnicu u kojoj su dobili odgovor da se obrate sindikatu. 

Na vodstvo sindikata također su ogorčeni jer se, smatraju, nisu borili za radnike i potpisali su završni Puljkov prijedlog.  Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić ih je primio i saslušao, ali bez konkretnog rezultata. 

- Rekao je da možemo razgovarati o ispravljanju koeficijenata tek za najmanje pola godine, a i tad nećemo dobiti više od 1,69, ako se to dogodi - kazala je Dalmatinski portal

Kako najveći dio posla ovisi upravo o referentima, spremni su i na snažnije korake u svojoj borbi. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 07:39