StoryEditorOCM
SplitOPORBA UDARA

Reakcije na USKOK u ‘Čistoći‘: ‘Karoglan mora dati ostavku‘. ‘Gradske tvrtke ne smiju biti nečije privatne igračke...‘

Piše Split SD
31. svibnja 2023. - 18:30

Nakon informacije da USKOK češlja poslovanje "Čistoće", na društvenim mrežama su, očekivano, krenuli komentari i to mahom iz oprobenih redova u Gradskom vijeću.

Martin Mladen Pauk, vijećnik Domovinskog pokreta podsjetio je na činjenicu kako je prije tri mjeseca nadležnim državnim organima prijavio direktora Ivicu Karoglana.

Istražitelji USKOK-a češljaju splitsku ‘Čistoću‘! Na meti im je poslovanje direktora, sporno im je niz njegovih odluka

- Iako me gradska vlast predvođena Bojanom Ivoševićem tada bezobrazno napadala i udarala ispod pojasa zbog ukazivanja na mogući kriminal, na koncu se ipak ispostavilo kako je čak i USKOK angažirao svoje snage u ovoj priči.

Gradske tvrtke ne smiju biti nečije privatne igračke ni bankomati. Sva saznanja o mogućem pogodovanju sam detaljno iznio na Gradskom vijeću, pred medijima, građanima i istražnim organima.

image



















 

Nikola Vilić/Cropix

Unatoč pritiscima, pozivima i "uvjeravanjima", i dalje ostajem na raspolaganju svima koji žele prijaviti nepravilnosti ili kriminal u javnim tvrtkama i ustanovama - poručio je Pauk na svom Facebook profilu.

Osim njega, događaje u splitskoj komunalnoj firmi komentirao je na društvenim mrežama i Ivica Budimir, potpredsjednik splitskog HDZ-a.

- USKOK pokucao na vrata Puljkovog direktora "Čistoće". Najkontroverznijem direktoru u Splitu USKOK je krenuo u češljanje poslovanja, a izvidi se odnose na brojne sporne aktivnosti u njegovom mandatu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Neke od aktivnosti za kojega se tereti su angažiranje firme za outsourcing s kojom je privatno usko vezan bez javne nabave, pogodovanje donatoru Marijane Puljak, firmi "Tehnix", oko nabave kamiona i kontejnera, sumnjivo odlaganje građevinskog materijala na odlagalištu Karepovac...

Očekujem da u interesu normalnog funkcioniranja "Čistoće" te interesu građana uruči žurnu ostavku kako njegov slučaj ne bi bio na teret "Čistoći". To je trenutno jedini moralan i ispravan potez - naveo je Budimir na svom Facebook profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:32