StoryEditor
Splitčekajući europska sredstva

Razbijena penjalica, ruzina na stolićima, iz klupica prijete brokve...: od nekada omiljenog izletišta Splićana ostala je samo tužna slika

30. prosinca 2018. - 12:51
marjan_pozar14-260918

Prije nekih tridesetak godina prostor takozvanog Dječjeg grada na Marjanu pripadao je uistinu djeci. Bilo je to omiljeno izletište roditelja i djece, mjesto za maštovite igre u drvenim šatorima, penjalicama, toboganima i sličnim rekvizitima.

Sve ove godine propadale su mnoge inicijative da se taj prostor opet uredi za najmlađe, a i postojeći rekviziti ne bi bili postavljeni da nije bilo donacije jedne firme iz 2012. godine, kada su stigle dvije ljuljačke, dvije klackalice, tri klupe, vrtuljak, grede za hodanje i kućica s toboganom.

Nažalost, zub vremena učinio je svoje, pa su i ove sprave dotrajale. Penjalica je razbijena, boja drvenarije se ogulila, ruzina je uhvatila stoliće na kojima se igralo "Čovječe, ne ljuti se", iz drvenih klupica vire brokve, a memory igra je "pobjegla" sa stare, travom zarasle lokacije. Trakama su ograđene i skulpture bolivijskog umjetnika Efre Avile, koje ovaj sada nudi drugima jer ih na Marjanu više ne žele.

Istina, stiže nam EU projekt "Marjan 2020. - Brdo prošlosti, oaza budućnosti", koji uključuje i uređenje Dječjeg grada gdje će se, prema najavama, obnoviti pozornica i amfiteatar, postaviti piknik zona te poligon sa spravama za igru.

No, dok se priprema dokumentacija za više od 25 postupaka javne nabave za revitalizaciju Marjana, ne bi bilo zgorega da se dotrajali rekviziti u Dječjem gradu uklone.

Ili nadležni smatraju da djeca ne posjećuju Marjan svakodnevno?

item - id = 582083
related id = 0 -> 1136685
related id = 1 -> 1136669
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 07:37