StoryEditor
Splitobolio djelatnik

Ravnatelj splitskog Zavoda za hitnu medicinu: Naš zaraženi medicinski tehničar radio je kao dispečer, nije bio u direktnom kontaktu s pacijentima

Piše Hina
25. ožujka 2020. - 15:43
Josko Šupić/HANZA MEDIA

Medicinski tehničar Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije pozitivan je na koronavirus, zbog čega je u srijedu pet njegovih kolega poslano u samoizolaciju, a kompletni prostor Hitne pomoći je dezinficiran.

Ravnatelj tog zavoda Leo Luetić potvrdio je Hini da je zaraženi medicinski tehničar radio kao dispečer u Prijavno-dojavnoj jedinici gdje se javljao na telefon, pa nije bio u direktnom niti bilo kakvom drugom kontaktu s pacijentima.

"Točno je da je jedan naš djelatnik, a radi se o medicinskom tehničaru, pozitivan na koronavirus. On je radio kao dispečer uz telefon u zgradi, pa samim tim što nije bio u kontaktima nije mogao zaraziti pacijente", rekao je Luetić.

Izvijestio je da je u samoizolaciju poslano pet djelatnika koji su kao dispečeri radili na istim poslovima kao zaraženi, a cijeli prostor Hitne pomoći ujutro je dezinficiran, odnosno dekontaminiran.
 

#HITNA POMOĆ#ZAVOD ZA HITNU MEDICINU#SPLIT#LEO LUETIĆ

Izdvojeno

27. lipanj 2020 07:02