Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Splitvirus u bolnici

Ravnatelj splitskog KBC-a: Zaražena pacijentica dijalizirana je dan ranije. Sve je dezinficirano, od danas odjel ponovno radi normalno

Piše PSD
26. ožujka 2020. - 16:35
Split, 161219. KBC Split. Ravnatelji cetri dalmatinske bolnice i bolnice u Mostaru dali su izjave nakon sastanka u Splitu. Na fotografiji: Dr Julije Mestrovic, ravnatelj KBC Split.Vojko Basic/Cropix

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović oglasio se o slučaju pacijenta zaraženog koronavirusom na Zavodu za hemodijalizu.

'Dana 25.03. utvrđen je pozitivan nalaz testa na COVID-19 u bolesnice na programu dijalize, koja je dijalizirana dan ranije. Odmah po spoznaji o nalazu obaviještena je epidemiološka služba koja je napravila izvid. Izdvojila je osoblje koje je bilo u kontaktu s oboljelom.

Svi djelatnici, kao i sama bolesnica, nosili su propisanu osobnu zaštitnu opremu. Djelatnici koji su bili u neposrednom kontaktu upućeni su u samoizolaciju.

Proveden je odmah postupak dezinfekcije cijelog prostora dijalize. Večernja smjena dijalize odgođena je dva sata i od danas rad u dijalizi je u potpunosti normaliziran s redovitim brojem djelatnika i zamjenskim timom liječnika.', poručio je Meštrović.

#KORONAVIRUS#HEMODIJALIZA#JULIJE MEšTROVIć#KBC SPLIT

Izdvojeno