StoryEditorOCM
Splitpopustio pritiscima

Ravnatelj Marjana Mate Kosović podnio ostavku - točka već uvrštena u dnevni red sljedeće sjednice GV-a

Piše PSD.
22. listopada 2013. - 17:02
Mate Kosović od utorka više nije ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan! Naime, kako nam je potvrdio zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević, a i sam gradonačelnik Ivo Baldasar, Kosović je ujutro na vlastiti zahtjev sporazumno raskinuo ugovor o radu po kojem je bio ravnatelj te je potpisao novi ugovor sukladno kojem će biti savjetnik u marjanskoj ustanovi.

Gledajući formalno-pravno, pojašnjava nam Baldasar, on nije podnio ostavku, već samo promijenio ugovor, no u suštini bi se ovaj njegov potez mogao nazvati ostavkom. Gradsko vijeće je u obvezi da sve spomenute promjene prihvati, jer su se dogodile na vlastiti zahtjev. 

-Već je ta točka uvrštena u dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća koja će biti održana 29. listopada. Čim ga gradski vijećnici razriješe, Upravno vijeće Javne ustanove raspisat će novi natječaj za ravnatelja, te će predložiti kandidata kojeg opet imenuje Gradsko vijeće – pojasnio nam je proceduru Kovačević.

Dok se ne izabere novi čelni čovjek Javne ustanove, Grad će na to mjesto imenovati vrštitelja dužnosti kako bi se osiguralo njezino normalno funkcioniranje. 

Kosović poručio Baldasaru: Smijenite me ako možete!


N. LULIĆ
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 03:59