StoryEditor
SplitODGOVOR NA PROZIVKE

Ravnatelj Javne ustanove za Marjan demantira da provodi spolnu diskriminaciju: To nema veze, osobi koja se buni, još dvjema zaposlenicama i jednom zaposleniku istječe ugovor o radu

Piše Sandi Vidulić
20. siječnja 2022. - 17:30

Provodi li se u Javnoj ustanovi za upravljanje park šumom Marjan rodna diskriminacija? Već tri žene su ostale bez radnog mjesta i poslane na ulicu, upozorila je u pismu kojeg je poslala Upravnom vijeću Javne ustanove i gradskim vijećnicima jedna djelatnica koja bi uskoro trebala završiti na Zavodu za zapošljavanje.

Što se događa u Javnoj ustanovi, upitali smo prozvanog v.d. ravnatelja Stipu Mušuru, je li istina da su žene na odstrelu?

- To nema nikakve veze, gospođi koja se buni istječe ugovor o radu 11. veljače 2022. godine i neće joj biti produžen. Donedavno smo imali 61 zaposlenu osobu, a trenutno ih je 57.

Od djelatnika kojima je istekao ugovor o radu jedna je muška osoba i tri su žene, uključujući dotičnu. Dakle, nisu sve žene u pitanju. Nikakva spolna diskriminacija se ne provodi. Jednostavno se tako dogodilo, ovog puta su u većini žene one kojima su istekli ugovori o radu, ali to je slučajno - objašnjava Mušura.

Djelatnica Javne ustanove koja će uskoro ostati bez posla ističe u svom javnom obraćanju da ima zdravstvene probleme, a da joj neprofesionalna postupanja v.d. ravnatelja stvaraju stres i pogoršavaju situaciju.

- Ona radi u visitor Centru, na Trumbićevoj obali. Njezino radno mjesto je novoobnovljeno, ima sve uvjete za nesmetan rad, kemijske biološke, sve živo.

Radni okoliš je ispitan, imamo sve certifikate. Što ja kao poslodavac mogu više napraviti? Sukladno sistematizaciji radnog mjesta ona je raspoređena dolje, ne u mome mandatu, nego bivšega ravnatelja. Ako ima probleme sa zdravljem, ja u to ne mogu ulaziti. Za to postoji institut bolovanja - uzvraća prozvani v.d. ravnatelj.

image
Paun Paunović/Cropix

Žena koja će ostati bez posla u pismu tvrdi kako je mailom izvijestila Mušuru da prema Pravilniku o radu Ustanove "poslodavac mora radnika najmanje petnaest dana prije korištenja godišnjeg odmora obavijestiti o trajanju godišnjeg odmora i razdoblju njegova korištenja.“

- Ona se poziva na taj Pravilnik, ali kako nekog mogu obavijestiti u roku od 15 dana, ako je tada baš bio na bolovanju? Onda će se tužiti da ga se uznemirava dok je na bolovanju.

Prvi dan kad je došla s bolovanja od svoje voditeljice službe edukacije i promocije upoznata je da joj neće biti produžen ugovor, te da sukladno pravima iz radnog odnosa iskoristi godišnji odmor. Ona se poziva na neki članak da je trebala biti obaviještena od poslodavca 15. dana ranije, no čim je došla s bolovanja bila je upoznata. Sve je sukladno zakonu - objašnjava Mušura.

image
Josko Ponoš/Cropix

Javna ustanova je sa 61 radnog mjesta sada došla na 57 zaposlenih, ali na tome neće ostati već namjeravaju primiti nove zaposlenike. Zaposlit će stručnog voditelja i dva čuvara prirode, za ta radna mjesta je završen natječaj, a na Upravnom vijeću je da donese odluke. Zapošljavaju se još vozač i inžinjer šumarstva, za njih su natječaji u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 09:51