StoryEditor
SplitROK DO 6.RUJNA

Raspisan natječaj za zakup gradskih poslovnih prostora, riječ je o ukupno 36 lokacija, a evo gdje je najskuplji kvadrat

Piše PSD
23. kolovoza 2021. - 14:51

Grad Split danas je objavio Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora Grada Splita, a zainteresirani građani mogu se javiti do 6. rujna 2021. godine. 

Riječ je o ukupno 36 poslovnih prostora, a visina zakupnine ide od 7,60 kuna pa sve do 155 kuna po metru kvadratnom, ovisno o lokaciji.

Očekivano, najviša početna visina zakupnine od 155 kuna po metru kvadratnom, traži se za prostor na Pjaci (Narodni trg 10, 1.kat) i na Rivi (Obala HNP 5, 1.kat). 

Iz Grada Splita podsjećaju kako je na inicijativu gradonačelnika Ivice Puljka u lipnju ove godine revidiran status Natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada koji je objavljen u ožujku, a temeljem kojeg nije donesen Zaključak o odabiru najpovoljnijih ponuditelja, te je isti poništen zbog utvrđenih manjkavosti i nedorečenosti u samom tekstu Natječaja.

- U međuvremenu su održane konzultacije s članovima Komisije za zakup i prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Splita kao i niz sastanaka nadležnih gradskih Službi, te se nakon analize i zaključaka krenulo u izradu novog, kvalitetnijeg Natječaja na jasnim, nedvosmislenim i transparentnim kriterijima, objašnjavaju iz Grada. 

Ističu kako su predmet danas objavljenog Natječaja svi poslovni prostori koji imaju energetski certifikat (osim garaža koje ga zakonski ne trebaju imati).

Nadalje, za svaki gradski prostor utvrđeno je više namjena dok svi ponuditelji moraju dostaviti dokumentaciju iz koje je vidljivo da su registrirani za obavljanje djelatnosti propisane Natječajem.

Također, moguće je dostaviti samo jednu ponudu za jedan prostor, a definirane su i općenitije namjene u pogledu korištenja gradskih prostora od strane Udruga. Objavljenim Natječajem preciznije je definirana i potvrda koju je nužno dostaviti o nepostojanju duga prema Republici Hrvatskoj.

- Ovime su uklonjene uočene manjkavosti u dosadašnjim Natječajima, te se pozivaju svi zainteresirani ponuditelji da se detaljnije informiraju o uvjetima i jave na raspisani Natječaj  - poručili su iz Grada Splita. 

Tekst Natječaja zajedno s obrascem za zainteresirane ponuditelje dostupan je na službenim stranicama Grada.

item - id = 1122000
related id = 0 -> 1135593
related id = 1 -> 1135289
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 03:03