StoryEditorOCM
Splitobnova suradnje?

Ranko Ostojić ostaje na čelu županijskog SDP-a, gradsku organizaciju preuzima Damir Barbir, koji je odmah nakon izbora imao poruku - za gradonačelnika Puljka

Piše Sandra Barčot
27. studenog 2021. - 23:45

Vodstvo SDP-a Splitsko-dalmatinske županije ostaje nepromijenjeno. Ranko Ostojić, dosadašnji čelnik ove organizacije socijaldemokrata, ostao je na toj poziciji, budući da je na unutarstranačkim izborima dobio 140 glasova više od svog protukandidata Nikše Peronje, inače načelnika Općina Jelsa.

- Stari-novi predsjednik Ostojić dobio je 695 glasova, dok je Peronja imao 555 – referirao je brojke Željko Krnić, član izborne komisije.

- Zahvaljujem članicama i članovima SDP-a Splitsko- dalmatinske županije na ponovo ukazanom povjerenju da ih vodim. Drago mi je da su prepoznali principijelnost i idemo sa našim SDP-om u bolje dane - kazao je Ostojić.

Nije iskusni SDP-ovac komentirao svog protukandidata, kojeg je uoči samih unutarstranačkih izbora prozivao kako nije platio članarinu u potpunosti. Uz jedan kuriozitet – Ostojić je u gradu Splitu dobio 136 glasova, manje od Peronje kome su povjerenje dali 163 gradska socijaldemokrata!

Za potpredsjednike SDP-a Splitsko-dalmatinske županije izabrani su Joško Markić, Danijel Kukoč i Suzana Piacun.

Ovim izborom će regionalna organizacija ostati na starom smjeru, dok će novi vjetrovi "zapuhati" u gradskoj organizaciji SDP-a, budući su Splićani izabrali novog čelnika, doduše jedinog kojeg su i mogli - Damira Barbira!

On je, nakon povlačenja kandidature tajnika gradske organizacije Davora Matijevića, te nevaljale kandidature Nina Aviania, bio jedini pretendent za tu poziciju, na kojoj je do sada bio Goran Kotur.

- SDP će se kao i uvijek brinuti o građanima, o svojim članovima, a prvo što ću napraviti kao predsjednik SDP-a Splita je sastanak sa svojim stranačkim predsjedništvom, te sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom - koncizan je bio Barbir.

Na upit novinara znači li to da će obnoviti programsku suradnju s Puljkom i njegovom strankom Centar, Barbir nije bio tako direktan.

- Prvo ćemo sjesti i razgovarati. Donijet ćemo zajedničku odluku - rekao je.

Naglasio je kako će graditi budućnost na zajedništvu, kako će SDP biti uz one kojima treba najveća pomoć, onima koji su marginalizirani.

- SDP znači graditi mostove, a ne ih rušiti. Mogu garantirati kako će SDP biti u svakom kotaru, svakoj ulici, svakom portunu. Bit će tu za ljude. Rješavat ćemo njihove svakodnevne probleme. Tražit ćemo njihovo povjerenje i gradit ćemo Split zajedno – podvukao je Barbir, a rezime svih ovih poruka ispisan je i na slavljeničkoj crvenoj torti – "Budimo zajedno SDP!"

Za potpredsjednike splitskog ogranka izabrani su Eleonora Mandić i Goran Kotur.
 

image
Slavljenička torta za novog predsjednika splitskog SDP-a
Sandra Barčot


Inače, pitali smo novog predsjednika koliko je članova izašlo iz SDP-a Split, budući da se govorilo o čak 82 SDP-ovca koji su napustili socijaldemokrate, no Barbir ima drugi podatak:

- Do sada, koliko je znam, tek je deset osoba napustilo stranku!

Inače, oko 700 je Splićana sa "crvenom" stranačkom iskaznicom, dok ih je u županiji preko 3000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 19:05