StoryEditor
Split‘NADIN‘ VIJENAC NA MOSORU

Ragbijaši nisu zaboravili Mikija Stamenova, klupskog fizioterapeuta koji je prije tri godine na Mosoru nesretno preminuo zajedno s bratom Aleksandrom

Piše Merien Ilić
9. ožujka 2021. - 10:46

Ove nedjelje članovi i prijatelji Ragbi kluba "Nada" bili su na izletu na Mosoru, gdje su pokraj planinarskog doma "Umberto Girometta" položili vijenac u spomen na Milana Mikija Stamenova, klupskog fizioterapeuta i dragog prijatelja koji je prije tri godine na tome mjestu nesretno preminuo zajedno s bratom Aleksandrom.

– Iskoristili smo tu priliku da se podsjetimo na sve lijepe trenutke koje smo proveli zajedno s Mikijem. Također, naš poznati alpinist Stipe Božić rekao je par lijepih riječi vezano uz našeg Mikija i brata mu Aleksandra Bugija, kojima je dom na Mosoru bio druga kuća. Dragi prijatelji, počivajte u miru! – poručili su ragbijaši "Nade".

Podsjećamo, braća Stamenov kobnog su se dana zaputili u planinarski dom na Mosoru, gdje su namjeravali prenoćiti, kao što su to običavali posljednjih dvadesetak godina. Navečer je Milan izišao kako bi donio svježe vode s izvora kraj doma, gdje je te noći bilo dosta leda zbog niskih temperatura. Kako se nije vraćao, brat ga je otišao potražiti s domarom Špirom Gruicom. Zatekli su ga nepomičnog i pokušali ga spasiti, no tada je stariji brat rekao "ne mogu više" te je i on umro, srca slomljenog od tuge.

Iznenadnim odlaskom braće Stamenov i planinarska je zajednica jako puno izgubila. Nije bilo osobe koja se na Mosoru ozlijedila a da nije prošla kroz njihove ruke. Miki je previjao rane, a Bugi je organizirao spasioce.

– Oni nisu bili golgeteri, ali njihov je život zapravo poruka za sve nas koja nam govori što je to što ostavljamo iza sebe. Iza ovih dvoje ljudi ostaje fantastična priča o blagosti i ljudskosti koja će možda pomoći i nama da, po uzoru na njih, budemo mrvicu bolji – kazao je Stipe Božić na komemoraciji prije tri godine.

item - id = 1082685
related id = 0 -> 550795
related id = 1 -> 534249
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 03:54