Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
SplitHumanitarci

Radnici ‘Vodovoda i kanalizacije’ dio plaća doniraju KBC-u za opremu, prikupljeno više od 600 tisuća kuna!

Piše Sandra Barčot
22. ožujka 2020. - 23:22
Patrick Hertzog

U ovoj izuzetnoj teškoj situaciji za cijelu zemlju ipak nam stižu i lijepe vijesti – svi djelatnici splitske komunalne tvrtke “Vodovod i kanalizacija Split” d.o.o. izdvojit će gotovo sto tisuća eura za kupnju respiratora i potrebne opreme za liječenje oboljelih od koronavirusa.

Naime, dio iznosa od svojeg osobnog dohotka na sljedećoj isplati ViK-ovci će donirati Kliničkom bolničkom centru Split, kako bi se tim novcem mogli kupiti svi potrebni bolnički rekviziti za liječenje pacijenata od opasnog virusa.

– Više od 600.000 kuna uplatit ćemo na račun KBC-a Split, jer u ovoj situaciji svi želimo pomoći. Svi djelatnici našeg ViK-a, a njih je 465, darovat će svoj novac kako bi pomogli našim sugrađanima u liječenju od koronavirusa. Podršku su nam dali i članovi oba sindikata, Nezavisnog sindikata i Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima. Ujedno smo svi angažirani kako bi dotok pitke vode bio neometan na području kojim upravljamo, a to su četiri grada i devet općina – rekli su nam iz ViK-a, zadovoljni humanom gestom svojih djelatnika.

Naime, ViK-ovci su spremno sve posložili u borbi koja je tek pred nama što se tiče pandemije, pa su svi u radnoj obvezi i samoizolaciji nakon radnog vremena, a sada su odlučili i izdvojiti dio svojih primanja kako bi se kupila dva respiratora, kojima je cijena gotovo 40.000 eura po komadu.

Odgoda plaćanja računa

– To je bila prva ideja, no iz bolnice nam kažu da im nedostaje pregrada za izolaciju pacijenata i druge opreme, pa ćemo novac uplatiti, a uprava KBC-a Split odlučit će hoće li kupiti dva respiratora ili jedan uz dodatnu opremu – objašnjavaju dalje iz splitske komunalne tvrtke.

Ujedno se i građanima, svim korisnicima usluge opskrbe pitkom vodom, na 90 dana odgađa naplata potrošnje. Računi će biti redovito poslani, no s rokom dospijeća na tri mjeseca.

– Kako bismo ublažili negativni efekt koronavirusa na gospodarstvo i građanstvo, odlučili smo se na ovu odgodu. Računi će biti poslani uz naznaku kako rok za njihovo dospijeće iznosi 90 dana, umjesto dosadašnjih 30. U ovom tromjesečnom razdoblju nećemo pokretati ovršne postupke za neplaćene račune, a razvoj situacije diktirat će nam nove uvjete poslovanja – rezimirali su nam ViK-ovci.

#VIK#KBC SPLIT#KORONAVIRUS

Izdvojeno