StoryEditorOCM
Splitčudna tehnika

Radnici splitske ‘Čistoće‘ izvrću kante i smeće prosipaju po cesti! To se ne sviđa kolegama iz ‘Parkova‘. Evo priče...

Piše Marin Prvan
7. veljače 2023. - 19:57

- Hercegovačka ulica, ovih dana oko osam sati ujutro, "Čistoćina" raspuhivačica lišća izvukla je kesu sa smećem iz ulične kante i istresla je ravno na ulicu, na kolnik, pa otišla prije nego što sam došla sebi i shvatila da se ta više neće vratiti.

Nastavljajući šetati s psom naišla sam na drugu čistačicu i pitala je kakav im je to običaj da istresaju smeće na cestu.

Žena me najprije upozorila da je ona iz druge firme, iz "Parkova i nasada", i da ta gradska tvrtka ima stalnih problema sa "Čistoćom", jer im čistačice na njihov teren onim puhaljkama navale ne samo suho lišće, nego i sve drugo odbačeno po ulicama i pločnicima. "Parkovi" su se žalili "Čistoći", ali ništa se nije promijenilo.

A zašto je čistačica istresla kantu na ulicu? Tako to oni rade, ostave da smeće kasnije pokupi auto-čistilica; nedostaje im ljudi pa se tako snalaze.

Nakon po ure auto-čistilica doista je prošla, ali do tada su sve ono istreseno na hodnik auti razvukli po tom dijelu Hercegovačke..."

Ovo je naša novinarka, šetajući s psom, doživjela i zabilježila. Naime, zabilježila je kako ne bi idući dan mislila da je sanjala - da smetlari razbacuju smeće. 

image
Privatni album

O tome da "imaju problema" i kako su se već "žalili Čistoći" smo porazgovarali s glavom Parkova i nasada, Sinišom Gašparevićem.

- To nije točno, ne stoji da imamo problema. Štoviše, zadnjih desetak dana nismo imali nikad bolju suradnju jer smo kolega Karoglan i ja, zajedno s našim top operativcima, isprepleli naše područje djelovanja. I to jako uspješno!

image

Siniša Gašparević

Tom Dubravec/Cropix

Što to podrazumijeva? Naši djelatnici maksimalno daju ruke radnicima "Čistoće" u razdvajanju otoada, a i sami imaju naloge da razdvajaju...

Dakle, spustili smo suradnju na koordinaciju srednjeg menadžmenta, na voditelje područja, kojih imamo šest, plus tržnice. I sad to odlično funkcionira - zadovoljno je ustvrdio Gašparević. 

Na pitanje "ako sad imaju dobru suradnju, po čemu je onda prije bila loša", odgovara:

- Nismo imali dobru komunikaciju. Pametni grad čini komunikacija, a mi smo je sad značajno unaprijedili.

Direktor "Čistoće" Ivica Karoglan nije bio dostupan za komentare po ovom pitanju, na odgovore smo čekali preko dva tjedna.

image

Ivica Karoglan

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 18:48