StoryEditor

Radnice Uzora: Znali ste, a ništa niste učinili da spriječite lopove

Piše PSD.
5. ožujka 2011. - 18:16

Ponosne i hrabre, splitske šalturice koje su postale svojevrsnim simbolom “pokreta otpora” u gradu pod Marjanom, još su se jednom obratile javnosti i svim državnim institucijama kako bi ponovno upozorile na lopovluk koji ih je i doveo do stečaja. Čudi ih, kažu, što svi redom ostaju gluhi na njihove p(r)ozive, premda jasno plasiraju i imena i račune i iznose koji su se godinama isisavali iz tvrtke.

− Gospodo, znali ste i znate, a ništa niste učinili da spriječite. Sada vam je posljednja prilika da učinite nešto za nas − poručuju “uzorite”.

Podsjećaju kako su u 65 godina postojanja uspjele postati najjači brand na ovim prostorima, kako su nekoć imali i poslovnu zgradu u Morpurgovoj, pogone na Lastovu, u Aržanu i Solinu, brojne poslovne prostore u Splitu, poslovnu zgradu na Poljičkoj...

Danas – nemaju ništa od nekretnina, baš kao što nemaju ni sedam mjesečnih plaća, a da im “Promet” nije dao besplatne pokazne karte, švercale bi se svaki dan dolazeći na posao. Napominju “uzorite” da im se i nakon proglašenja stečaja nastoji stati na put, a nadale su se da će im tek tada krenuti; nastoji im se prekinuti opskrba električnom energijom, zabranjuje im se opskrba gorivom, štancaju se krivotvorine...

S pravom sumnjaju da se i dalje podilazi Brunu Orešaru, premda sedam godina nije državi uplatio doprinose za svoje radnike.

− Toliko su nas lagali, varali i pljačkali da ne vjerujem više nikome − kazuju nam šalturice.

Stoga su pozvale u pomoć i gradonačelnika i župana da pokušaju spasiti 105 splitskih obitelji, 105 radnih mjesta.

Milena Budimir

Pomognite

Budući da ‘uzorite’ same kupuju loživo ulje, otvorile su žiroračun i mole sve one koji to mogu, da pomognu uplatom na račun Zagrebačke banke broj: 2360000-1400139220.

item - id = 126257
related id = 0 -> 230488
related id = 1 -> 228144
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 14:05