StoryEditor
SplitI SPLIĆANI U AKCIJI

‘Race for the cure‘: Šaljemo ljubav svim borcima protiv raka, s ciljem da se prenese energija podrške i podigne svijest o preventivnim pregledima

27. rujna 2020. - 18:11
'Mosoraške sikire' otrčale su simboličnu utrku za jednu svoju oboljelu prijateljicuPRIVATNI ALBUM

Brojni Splićani su se tijekom petka, subote i nedjelje pridružili velikom sportskom događaju u Europi "Race for the cure", posvećenom zdravlju žena.

Trčalo se i hodalo po tri ili pet kilometara za potporu pacijenticama oboljelima od raka dojke, ali i svim onim ljudima koji se bore s raznim oblicima karcinoma.
"Race for the cure Think pink" osmislila je krovna organizacija "Think Pink Europe", a za organizaciju u Splitu pobrinula se Županijska liga za borbu protiv raka Split.

Trčalo se ili hodalo na zraku, u kvartu, u svom mjestu stanovanja, u zatvorenom na ergometru, u teretani, u stanu – bilo gdje, sve sa željom da se stvori povezanost među ljudima, prenese energija podrške i podigne svijest o preventivnim pregledima.

Sudionici su se mogli prijaviti kao pojedinci ili formirati tim, ali se i priključiti nekom timu, a svoju su trku ili šetnju posvetili nekoj osobi koja se bori s rakom ili pak nekoj organizaciji. Stoga na Marjanu nije bio problem naći pozitivce koji šire dobre vibracije.

Zajedno smo jači!

"Strašni lav" ekipa je iz Vinkovaca koja živi u Splitu. Maja, Matilda, Toni, Sara, Dalibor, Mirijana i mala Mara prošetali su se Marjanom unatoč hladnom, kišnom vremenu, u znak podrške svojoj prijateljici i svima onima koji se bore s opakom bolešću.
– Super je osjećaj biti dio ovoga. Šteta jedino što se nije više ljudi uključilo, ali vjerujemo da će ih iduće godine biti više. Zajedno smo jači! – poručila je lavovska ekipa uz poruku "Lav će pobijediti raka".

"Mosoraške sikire" su u velikom broju otrčale simboličnu utrku, također za jednu svoju prijateljicu. "Zbog njenog velikog srca i velike snage za sebe i druge", napisali su na transparentu.

– Okupili smo se da svatko na svoj način pridonese za lijek. Za nas pojedinačno to nije puno, a svi skupa možemo učiniti puno. Svatko ima nekog u srcu tko mu je sad na pameti i kome šalje svoju ljubav. Ovim šaljemo ljubav svim borcima – kazala nam je Maja Blašković iz "Sikira", koja je trčala s jednoipolgodišnjim blizankama Marom i Sofie.

Rutu za lijek prošla je i ekipa iz udruge "Darovita djeca", koja je odabrala šetnju do izvora rijeke Jadro, a šetale su i sestre splitskog rodilišta, fotografi Fotokluba Split, hajdukovci, triatlonci, Klub žena liječenih na dojci, Županijska liga za borbu protiv raka, Pametno, Rotary club "Split plus", Inner Wheel klub "Split" i brojni drugi mali junaci velikog srca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 11:37