StoryEditorOCM
Splitpao amandman

Puljkovi vijećnici odbili pomoć djeci neupisanoj u vrtiće pa ga Mostova vijećnica optužila: ‘Ovo ste obećavali cijelu kampanju!‘ Odgovorio joj je da je ona kriva za to

Piše split sd
27. listopada 2022. - 20:12

Mostova vijećnica Ivana Ljulj Cvitanić je predložila amandman koji je trebao u predškolski odgoj dodati još 500 tisuća kuna, na ime mjere pomoći za djecu koja nisu upisana u vrtiće. Ta sredstva bi se osigurala smanjenjem novca iz istog izvora, na stavci održavanje poslovnih prostora. Prema tome bi novi plan iznosio milijun kuna. 

- Puljak je na 7. sjednici Gradskog vijeća  2021. prihvatio amandman kluba vijećnika Mosta pa je po toj osnovi u Proračunu Grada Splita za 2022. osigurano 1.500.000 kuna na ime mjere pomoći za djecu koja nisu upisana u vrtiće. Most je kontinuirano inicirao potrebu izrade akta kako bi se sredstva dodijelila korisnicima. Na sastanku s gradonačelnikom u travnju, ali i u pisanoj formi, zamolili smo daljnje postupanje, potpis akta, provedbu javnog savjetovanja. Unatoč tome akt nije bio upućen u javno savjetovanje, stoga smo se obratili i Ministarstvu pravosuđa i uprave s upitom o ovlastima Povjerenice – iznijela je Ljulj Cvitanić.

Napomenila je i kako je gradonačelnik u više navrata tijekom posljednje političke kampanje izjavio da će odvojiti sredstva kako bi roditeljima djece koja ostanu bez mjesta u vrtićima pomoglo prebroditi još ovu godinu.

- Dana 30. rujna podnijela sam Prijedlog za donošenje Odluke o mjerama pomoći roditeljima djece koja nisu upisana u dječji vrtić. Iz svega proizlazi da je očitom omaškom u cijelosti prebrisan iznos predviđen za pomoć roditeljima zbog popunjenosti kapaciteta. Stoga predlažem izmjenu tako da se za 2022. godinu ostavi dio prije planiranog iznosa (500.000 kuna) iz kojih sredstava bi se isplatila mjera pomoći za razdoblje rujan – prosinac 2022. - rekla je Ljulj Cvitanić.

Puljak joj je odgovorio da je Most kriv što nije provedeno, jer im je u prošlom sazivu dao odriješene ruke te kako je zakasnila s provedbom te mjere.

- Baš fino što to kažete, recite mi što sam još mogla napraviti? Tko je pripremio ovu odluku? Tko je podnio ostavku na dužnost gradonačelnika? Zašto vam je odluka bila u redu u trećem mjesecu, a sada nije? Sve što kažete je paušalno, ali možete ispraviti sada usvajanjem amandmana - uzvratila je Ljulj Cvitanić.

Amandman na kraju nije prikupio dovoljno ruku za usvajanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 13:47