StoryEditorOCM
SplitNAPAD S LJEVICE

SDP-ovac Kotur pita: ‘Što je Ivošević uopće radio u Javnoj ustanovi, osim što je ponovo došao demonstrirati silu? Tražit ću da se sve sjednice snimaju‘

Piše SPLIT SD
11. ožujka 2022. - 11:14

Nižu se reakcije na još jedan skandal u Javnoj ustanovi Marjan u koji je uključen i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, za kojega je Ivica Puljak prije mjesec dana kazao da će se na "neko vrijeme povući iz javnog života i u tom periodu podizati komunikacijski standard, što je ulaganje u budućnost odnosa s građanima".

Podsjetimo, splitska policija je jučer privela zaposlenicu Javne ustanove zbog sumnje da je neovlašteno snimala dogradonačelnika Bojana Ivoševića u službenim prostorijama Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan. Snimku je objavila Dnevna doza splitskog reda. U međuvremenu se pojavila još jedna snimka u kojoj Ivošević prijeti smjenama nadzornika u gradskim tvrtkama ako se budu propitkivali pravo direktora na službeni automobil, o čemu možete pročitati OVDJE.

Sad se o svemu oglasio i SDP-ovac Goran Kotur. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti, nije štedio dogradonačelnika.

" [Ivošević zloupotrebljava ovlasti – tražit ću na Gradskom vijeću da se sve sjednice upravnih vijeća snimaju]

Što je Bojan Ivošević uopće radio u Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan, osim što je ponovo došao demonstrirati silu? Zašto je uopće došao na razgovor sa šumarskim inspektorom koji je došao po prijavi za nelegalnu sadnju na Marjanu? Na navedenom sastanku je Bojan Ivošević šumarskog inspektora uvjeravao da kod nas sadnice iz propisanog šumskog rasadnika ne mogu uspjeti i kako on zna bolje što se može saditi na Marjanu.

Na novoj snimci se vidi kako Bojan Ivošević prijeti cijelom Upravnom vijeću „da će letit'“ ukoliko oni odluče da v.d. ravnatelja Stipe Mušura ne smije koristiti službeno vozilo koje je inače nabavljeno za službu nadzora kojoj je potrebno za rad. Na osnovu čega je Bojan Ivošević uopće bio prisutan na sjednici i u čije ime je prijetio smjenama!?

Ivica Puljak se hvalio transparentnim natječajima za nadzorne odbore i upravna vijeća, i ti ljudi su trebali biti stručnjaci neovisni o politici. Ovo je dokaz kako nisu neovisni u odlučivanju jer im Bojan Ivošević dolazi na sjednice, ali povrh toga im i prijeti smjenom ako samo pokušaju misliti svojom glavom. Ovo je jasan dokaz grube zlouporabe ovlasti s obzirom na to da Bojan Ivošević dolazi na sjednice samo kako bi vršio pritisak na članove Upravnog vijeća. Sve snimke koje su objavljene su u javnom interesu i žalosno je gledati Ivoševića kako prijavljuje policiji nešto što je on sam ranije radio, i to puno više. Kad je bio aktivist onda je snimanje za njega bilo javni interes, a kao političar čini sve da istina o njegovom ponašanju ne izađe na vidjelo. Policijsko postupanje prema zaposlenici Javne ustanove treba posebno provjeriti. Ne smije se dozvoliti da policijsko ophođenje ne bude razmjerno svrsi obavljanja policijskog posla. „Zviždače“ koji ukazuju na nepravilnosti treba zaštititi.

S obzirom na ovakvo ponašanje Bojana Ivoševića koje je daleko ispod najniže razine prihvatljivosti, na pritiske koje radi na članove Upravnog vijeća, ali i zaposlenice Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan smatram kako bi sve sjednice na kojima Ivošević sudjeluje trebalo službeno snimati, kako ne bi mogao vršiti pritisak i koristiti svoju poziciju moći. Predložit ću na Gradskom vijeću da se sve sjednice upravnih vijeća i nadzornih odbora u splitskim tvrtkama i ustanovama službeno snimaju. Ako nemate što skrivati zašto se bojite snimanja!?"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 20:17