StoryEditorOCM
Splitžestoke reakcije

Puljak se oglasio o koaliciji s desničarima, odgovorio je i na pitanje bi li tako surađivao i s HDZ-om. Imamo i novi nastavak čudnog telefonskog razgovora s HSP-ovcem

Piše G.R.
5. listopada 2022. - 12:01

Gradonačelnik Ivica Puljak komentirao političku situaciju u njegovom kotaru Žnjan-Pazdigrad, gdje je postignut dogovor stranke Centar i Nacionalno-suverenističke koalicije DP-HSP-HDS. Preciznije rečeno, Tonći Vatavuk kao Centrov vijećnik zasjeo je na čelo kotarskog vijeća zbog podrške jedne ruke ‘ekstremno‘ desne koalicije, što je vrlo neobična i neočekivana suradnja koja je izazvala žestoke reakcije.

- Mi smo predložili predsjednika, a to su kotarski vijećnici podržali. Tako se dogodilo u mnogim drugim kotarevima gdje smo mi podržali neke od ljudi za koje mislimo da će dobro voditi kotareve. Mislim da tu nema neke velike politike, to su komunalni poslovi i mi uvijek napominjemo i motiviramo naše susjede da budu aktivni u svojim kotarevima, jer to će njima ali i nama olakšati upravljanje, uređivanje, ali i daljini razvoj našeg grada - kazao je Puljak.

Puljkov Centar na njegovom Pazdigradu koalirao s desnicom! Reakcije su žestoke: ‘Ovo je izdaja‘; Nazvali smo prozvanog HSP-ovca, razgovor je bio u najmanju ruku neobičan

Novinari su ga pitali znači li to da bi Centar podržao i nekog HDZ-ovog člana.

- Da je bolji od našeg - da. Ali nema boljih od naših - ustanovio je Puljak. Također, iz stranke Centar smo dobili i nadopunu komentara te tvrdnju kako nije bilo nikakve političke trgovine niti bilo kakvih dogovora, već je "riječ o ljudima koji žele raditi za dobrobit svog kotara i za to su dobili podršku".

Prema tome, izgleda da je član Nacionalno-suverenističke koalicije koju je branio HSP-ovac Ante Nadričić bio odličan i kvalitetan izbor za Centar.

I sami smo htjeli doznati zašto je Nadričić bio odličan izbor za suradnu s Puljkom. Kontaktirali smo prozvanog HSP-ovca na broj koji su nam osigurali njegovi kolege iz Nacionalno-suverenističke koalicije, ali glas s druge strane slušalice nam je kazao da smo dobili njegova brata, a ne Antu.

Iz više izvora nam je potvrđeno da imamo točan broj mobitela, ali gospodin Nadričić još uvijek stoji pri tvrdnji da smo dobili pogrešnu osobu. Koliko je takav političar, koji izbjegava razgovarati s novinarima, dobar izbor bilo koje opcije, najbolje će procjeniti njegovi susjedi, a među njima i gradonačelnik Ivica Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 06:51