StoryEditor
Splitodbrojavanje do renesanse

Puljak rekao da je zgrožen što Đogaš one koje nisu glasali za njega naziva nenormalnima pa poručio: ‘Zamislite što ćemo sad moći sve raditi s ovoliko vijećnika‘

Piše split sd
28. lipnja 2022. - 22:05

Pobjednik prvog kruga splitskih izbora Ivica Puljak gostovao je u N1 Newsnightu gdje je izjavio da su njegovi suradnici i on dali ostavku jer nisu imali funkcionalnu većinu u gradskom vijeću i jer su htjeli vidjeti podržavaju li građani njihov smjer upravljanja. Podsjetio je da je u svom jednogodišnjem mandatu uredio Hrvojevu ulicu i poentirao: "Zamislite samo što ćemo napraviti sa Splitom uz potpunu podršku.”

Komentirao je i svojeg protukandidata Zorana Đogaša za kojeg je ustvrdio da je očito kako se srami što je kandidat HDZ-a. Kaže da je Đogaš dodatno motivirao birače današnjom izjavom, za koju tvrdi da je “neprimjerena” i dodaje da mu je nevjerojatno da je to izjavio.

“Uši mi je zaparalo to što je jedan političar sve one koji nisu glasali za njega proglasio nenormalnima i nepristojnima. Nisam mogao vjerovati kada sam čuo da je to rekao. To je etiketiranje cijele jedne populacije”, rekao je.

Osvrnuo se i na Đogašev komentar o tome kako je Puljkova stranka Centar “ultraljevica”. “Svaki put kada HDZ osjeti da će izgubiti svoje sinekure i da više neće moći krasti, uhvate se najjeftinije ideologije i pokušaju ljude posvađati. Tome je došao kraj u Splitu, a uskoro se nadam i u Hrvatskoj”, poručio je Puljak.

image

Zoran Đogaš na skupu HDZ-a

cropix photo

Navodi da HDZ želi posvaditi Centar i Most. “Draže mi je raspravljati s vijećnicima Mosta, ne složiti se s nekim stvarima, ali uljudno i pristojno razgovarati i dođi do nekih dogovora tamo gdje možemo”, rekao je Puljak, a što se tiče uvođenja građanskog odgoja u škole je poručio: “Ja sam za uvođenje, ali bitno je kakav građanski odgoj. Upravo je na nama političarima da u tom procesu pokažemo koje su vrijednosti građanskog odgoja, a to su dijalog, pokušaj suradnje i pronalaženja konsenzusa.”

Osvrnuo se i na predizborno obećanje o smanjenju prireza. “To ću učiniti u zadnjoj godini mandata. Kada bi sada smanjili prirez, to bi iz blagajne uzelo 40ak milijuna kuna. mi sada nemamo tih novaca. Mi smo liberalna stranka koja želi ukidati poreze i namete, ali moramo biti realni”, priopćio je fizičar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 13:36