StoryEditorOCM
SplitPLAN ZA DRUGI KRUG

Puljak pozvao birače da izađu na izbore i potpuno poraze HDZ: ‘Kad osjete da više neće moći krasti, uhvate se ideologije‘

Piše Split SD
29. lipnja 2022. - 11:09

Ivica Puljak kadidat za splitskog gradonačelnika ispred Banovine je predstavio plan za drugi krug izbora, a rame uz rame su mu bili kandidati za zamjenike Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić

- Nakon prvog kruga izbora mnogi analitičari i analize koje su se pojavile pokušale su definirati tezu da je drugi krug izbora puka formalnost. Ne slažem se s time. Smatram da je jednako važan ako ne i važniji jer građani moraju potvrditi potpunu pobjedu nad HDZ-om – rekao je Puljak.

Dodao je da su "HDZ-ove frakcije u Splitu zatomile svoje netrpeljivosti".

- Oni nisu niti spremni dostojanstveno priznati poraz nego su jučer uvrijedili sve građana koji su izašli na izbore. Mi ćemo i dalje imati pozitivnu kampanju kao i do sada. HDZ se uvijek bavi istim trikovima. Kad osjete da više neće moći krasti uhvate se ideologije. Izađimo na izbore i porazimo potpuno HDZ – poručio je Puljak.

U prvom krugu izbora gotovo sto tisuća Splićana nije glasalo, a novinare je zanimalo kako gleda na to.

- Svatko u demokraciji bi želio da je izlaznost što veća. Ako analizirate rezultate, građani, birači stranke Centar izašli u većem broju. Birači drugih stranaka nisu izašli – objasnio je Puljak i najavio da kampanju u drugom krugu voditi s punim poštovanjem prema svim građanima, bez obzira jesu li izašli ili ne izbore.

image
Joško Ponoš/Cropix

- Pozivam sve građane Splita da izađu na izbore u drugi krug jer HDZ neće prihvatiti poraz u okviru fair playa stoga ga treba dostojanstveno, ali odlučujuće poraziti. Nismo se bavili skupljanjem žetončića u Gradskom vijeću nego smo izašli pred građane, mi smo takve sorte koja neće skupljati žetončiće po hotelima i restoranima i to su građani nagradili duplo većom podrškom u Gradskom vijeću.

Moji zamjenici i ja ćemo izdržati sve udarce koji nas čekaju ovih deset mjeseci. Izađimo na izbore 10. srpnja i porazimo potpuno HDZ, okrenimo Split u smjeru koji smo zacrtali. Kao što sam rekao, Splitu slijedi renesansu sljedećem razdoblju - poručio je Puljak.

image
Joško Ponoš/Cropix

Čini mu se da se protukandidat HDZ-a Zoran Đogaš potpuno pogubio. 

- Politikom se bavim 13 godina, svašta smo doživjeli i naučili. Đogaš se bavi politikom dva mjeseca, očigledno ne zna 'hendlati' stres i ponašati se na način koji je dostojanstven. Ono što je on jučer izgovorio svim biračima koji su izašli u prvom krugu, da ih je praktički nazvao nenormalnima i divljacima, mislim da to zaista nije primjereno nikome, a naročito nekome tko želi voditi ovaj grad. 

Njihovi trikovi se sada sastoje u tome da nas pokušavaju posvađati s biračima MOST-a spominjući ideologiju. Mi se s kolegama iz MOST-a ne moramo složiti u mnogim pitanjima, ali ono u čemu se slažemo je to da želimo grad bez korupcije i kriminala. O svim ostalim stvarima ćemo razgovarati u jednoj pristojnoj i kulturnoj atmosferi i donositi odluke konsenzusom - kazao je Puljak. 

Još nije otkrio tko će iz Centra u Gradsko vijeće, ali je sigurno da neće biti supruga Marijana Puljak koja je, kako je pojasnio, na listi bila kao podrška. 

S obzirom na gotovo apsolutnu većinu u Gradskom vijeću, novinari su pitali Puljka tko će sada biti kriv ako nešto zapne, primjerice Županija ili država koja je pod vladavinom HDZ-om.

- Nikada nismo tražili alibi, već podršku građana da možemo upravljati. Rada se ne bojimo i ne bojimo se preuzeti odgovornost. Za sve dobro i loše bit ću odgovaran najprije ja, a onda moji suradnici. Ako bude opstrukcija, ukazat ćemo na to, ali ne očekujemo to ni od države, ni županije. Procesi su usporeni, nastojat ćemo ih ubrzati - zaključio je Puljak.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2023 22:11