StoryEditorOCM
SplitPrivatan projekt

Puljak napravio opasan presedan: ‘Pravo pitanje je zašto ne dozvoljava da se raspravlja o Small Mallu‘

Piše Tanja Gattin
19. svibnja 2023. - 22:32

Na sjednici splitskog Gradskog vijeća održanoj u četvrtak prvi put se dogodilo ono što se do sada događalo samo u manjim općinama u kojima vladaju lokalni šerifi. 

Predsjednik Gradskog vijeća, naime, nije dopustio da vijećnici glasaju o uvrštenju točke dnevnog reda o projektu Small Mall na dnevni red sjednice.

Raspravu o Small Mallu tražili su Tomislav Šuta i Davor Matijević, vijećnici HDZ-a i SDP-a i predsjednici gradskih ogranaka tih stranaka.  

- Žao mi je što je upravo gradonačelnik Ivica Puljak razočarao mnoge u gradu, uključujući i mene, jer je došao na ovu poziciju najavljujući transparentnost. Pokazuje se da je zapravo netransparentan u maniri najgoreg HDZ-a, HGS-a i najgoreg SDP-a kad smo i mi griješili - kazao je Davor Matijević i naglasio da se nikad, ali baš nikad nije dogodilo da predsjednik Gradskog vijeća ne dozvoli da se uopće glasa o prijedlogu dopune Dnevnog reda.

image

Davor Matijević i Damir Barbir

Josko Ponos/Cropix

- Željko Domazet je kao predsjednik Gradskog vijeća ispred svih vijećnika bio izložen pritisku gradonačelnika da ne dopusti glasanje i popustio je tek nakon petominutne rasprave. Žao mi je gospodina Domazeta kojeg cijenim jer se vidjelo da se ni on nije slagao s gradonačelnikom, al očito je morao popustiti pred stranačkom stegom.

- Pravo pitanje je zašto Puljak ne dozvoljava da se o Small Mallu raspravlja javno na vijeću, pa je išao toliko daleko da je izveo ovakav opasan presedan. Može izbjegavati raspravu i odgađati je, ali ne i pobjeći od nje jer sam skupio potpise za tematsku sjednicu o Small Mallu. Puno je otvorenih pitanja čije je odgovore gradonačelnik dužan ne samo vijećnicima nego i građanima ovog grada - kazao nam je Davor Matijević.

image

Tomislav Šuta

Tom Dubravec/Cropix

- U četvrtak smo doživjeli rezultat netransparentne vlasti Ivice Puljka, gdje je zabranio predsjedniku Gradskog vijeća da stavi na glasovanje naš prijedlog dopune dnevnog reda za raspravu o valjanosti prava građenja i dozvola za Small Mall jer je cilj bio da zatražimo mišljenje nadležnih tijela. 

- To je napravio kako bi od javnosti sakrio detalje ovog projekta koji će trajno promijeniti vizuru Lučca Manuš bez jasno predstavljenih javnih beneficija za naše sugrađane - rekao nam je Tomislav Šuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 05:11