StoryEditor
Splitsport i glazba

Puljak najavljuje natječaj za projekt Starog Hajdukovog placa: ‘Nastojat ćemo da bude na usluzi sportu, ali i ostalim događajima‘

Piše Antea Burazin
27. siječnja 2022. - 12:08

Na sastanku gradskih tvrtki s gradonačelnikom Ivicom Puljkom na kojem je domaćin bio Hajduk, nogometni je klub oživio ideju povratka "Starog placa" u svoje ruke.

Kako je gradonačelnik rekao u srijedu, Hajduk je na sastanku predstavio svoje dugoročne i kratkoročne planove, a neki od njih uključuju obnovu i vraćanje Starog placa pod svoje, mjesta na kojem su odigrane brojne nezaboravne utakmice splitskog nogometnog kluba.

- Hajduk je bio domaćin kolegija na kojem su bili i predstavnicii gradskih tvrtki i ustanova. Među planovima koje nam je Hajduk predstavio su izgradnja sadržaja u okviru gradskog projekta Poljud, rekonstrukcija terena Dalmatinac, ali također i neke ideje oko projekta Starog Hajdukovog placa – tumači Puljak i najavljuje kako će se za projekt Starog Hajdukovog placa uskoro definirati program i provesti arhitektonsko urbanistički natječaj.

- Svi znamo da je stadion zaštićen i u konačnici on treba ostati zelena površina i stadion, a mi ćemo u konačnici za taj program uvažiti sugestije svih dionika. Ono što je najvažnije, nastojat ćemo da taj dio grada ostane živ, i da bude na usluzi sportu ali i ostalim događajima – zaključio je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 15:37