StoryEditorOCM
Splitnije nego

Puljak najavljivao da će smanjiti broj zaposlenih, a sad je raspisao natječaj za 13 radnih mjesta. Pitali smo ga zašto

Piše Ana Franić
30. ožujka 2023. - 15:08

Grad Split je u ožujku raspisao čak 11 natječaja za zaposlenje i dva oglasa za prijem u službu na određeno vrijeme. Traži se 19 djelatnika, od čega troje na vježbenički staž u trajanju od 12 mjeseci, troje na određeno, a ostala radna mjesta su na neodređeno vrijeme. 

Gradonačelnik Ivica Puljak je u svojoj kampanji, ali i mandatu je uvijek naglašavao da će smanjiti broj zaposlenika u Banovini, pa nas je zanimalo kosi li se to s velikim brojem natječaja za posao. 

- U biti se ne povećava broj zaposlenih. Kada smo došli u Banovinu bilo je 411 zaposlenika, a u ovom trenutku ih je 391. Broj zaposlenika nikad neće biti veći od onog što smo mi zatekli, dapače, on će se smanjivati. U konačnici kada mi odemo mislim da će broj zaposlenika biti za pet do 10 posto manji - objasnio nam je gradonačelnik Puljak. 

image
Nikola Vilić/Cropix

Što se tiče samih natječaja, dodao je da se dio natječaja odnosi za neka radna mjesta gdje su osobe zaposlene na određeno vrijeme pa se to sada treba formalizirati. 

Jedan dio se odnosi za popunjavanje radnih mjesta koja su ostala prazna jer su osobe otišle iz Banovine, a dio na upotpunjavanje mjesta u Odjelu za urbanizam za izdavanje dozvola, koji se do sada pokazao kao najranjiviji odjel.

Natječaje za zaposlenje u gradskoj upravi možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 05:08