StoryEditorOCM
SplitUjedinjeni gradovi

Puljak će uskoro opet na put i to ni manje ni više nego u ratnu Ukrajinu! Riječ je o zanimljivom događaju

Piše Split SD
14. ožujka 2023. - 21:58

Splitski je gradonačelnik Ivica Puljak primio u Gradskoj upravi ukrajinskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Nj. e. Vasilja Kiriliča, u čijoj je pratnji bio počasni konzul Ukrajine u Splitu, Ivica Pirić.

image
Grad Split/

- Prije svega vam izražavam duboko poštovanje i zahvalu na snažnoj podršci Ukrajincima koji su došli u grad Split - poručio je veleposlanik Kirilič upućujući poziv splitskom gradonačelniku na međunarodni samit koji će se pod nazivom "Ujedinjeni gradovi za budućnost" održati 5. i 6. travnja 2023. u Kyjivu.

image
Grad Split/

Riječ je, kako je kazao, o samitu gradonačelnika koji se organizira pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Ukrajine, Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti i ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova.

image
Grad Split/

Uz gradonačelnika Splita, grada koji ima dugogodišnji partnerski odnos s ukrajinskim gradom Odesom, prema riječima veleposlanika Kiriliča, na samit će biti pozvani još i gradonačelnici Zadra i Pule.

image
Grad Split/

- Sudjelovanje na ovom međunarodnom samitu gradonačelnika bit će mi velika čast – poručio je Puljak zahvalivši se na pozivu te je najavio mogućnost da se za jedan broj djece ukrajinskih branitelja ove godine osigura ljetovanje u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 19:55