StoryEditorOCM
Splitkrema ICT-a

Prvi ured u Splitu otvorili su davne 1982., a danas zapošljavaju gotovo 700 najboljih stručnjaka u županiji. Direktorica je povodom važne obljetnice najavila ambiciozne planove

Piše Split SD
29. rujna 2022. - 12:39

Splitski ured Ericssona Nikole Tesle svečano je obilježio 40 godina svog uspješnog poslovanja, a tom je prigodom predsjednica kompanije Gordana Kovačević zahvalila svim kolegicama i kolegama na predanom i odgovornom radu te istaknula kako kompanija Ericsson Nikole Tesla ima ambiciozne planove za rast i razvoj u budućnosti koji se uvelike oslanjaju i na splitske snage.

Svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici među kojima i Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, Bernard Gršić, tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, predstavnici lokalnih i regionalnih tijela, članovi akademske zajednice i gospodarstvenici.

Zanimljivo je da je ovaj ured započeo svoje djelovanje u Splitu, sada već davne 1982. godine u prostorima FESB-a. Proces svojevrsne inkubacije u fakultetskom laboratoriju rezultirao je vrlo uspješnim razvojem splitskog dijela kompanije, u kojem je danas zaposleno gotovo 700 stručnjaka. Oni predstavlja najveću koncentraciju visokoobrazovanih stručnjaka u području ICT-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Ponosna sam što sam na čelu kompanije koja se tijekom godina prilagođavala promjenama, donosila hrabre, vizionarske odluke te istovremeno zadržala pozitivan, pobjednički duh i visoku motivaciju svojih zaposlenika. Kada je prije 40 godina s radom započeo naš ured u Splitu, teško se moglo predvidjeti da će postati najveći razvojno-istraživački centar u Dalmaciji koji sudjeluje u kreiranju globalnih tehnologija budućnosti.", istaknula je Gordana Kovačević te dodala:

- Uspješna dugogodišnja suradnja sa Sveučilištem u Splitu pomogla nam je da brojni kvalitetni studenti postanu naši zaposlenici. Po kompetencijama koje imamo i izvrsnim rezultatima koje kontinuirano postižemo etablirani smo u velikoj globalnoj korporaciji Ericsson i kod brojnih kupaca diljem svijeta za koje radimo. Hrabro ulazimo u nove tehnologije, rastemo u broju zaposlenika i područjima djelovanja.

Moderni i uspješni

Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, čestitao je rukovodstvu i zaposlenicima Ericssona Nikole Tesle na velikom jubileju i dodao.

- Kroz desetljeća kompanija je njegovala i razvijala izvrsnost kroz sve segmente svog poslovanja, a na tim temeljima uspjeh je neizostavan. Vi ste dokaz da je moderno i uspješno poslovanje moguće u Hrvatskoj, pri tome nas posebno veseli doprinos splitskog ureda i najave širenja i novih zapošljavanja. Gradska uprava pod mojim vodstvom nastavit će stvarati okvire i pretpostavke za razvoj stimulativnog poslovnog okružja, osobito za uspješne tvrtke iz sektora koji generira najveći razvojni potencijal.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Bernard Gršić, predstavnik vlade Republike Hrvatske, tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva izjavio je: "Stvaranje konkurentnog poslovnog okruženja s jedne strane i korištenje najnovije tehnologije s druge strane najbolji je pokazatelj nužnosti sinergije javnog i privatnog sektora u digitalnoj transformaciji društva.

Vlada Republike Hrvatske je, i u vrijeme najvećih izazova, pokazala i dokazala da zna i može osigurati stabilnost i sigurnost ne zanemarivši razvoj ključnih strateških procesa kao što je digitalna transformacija države i društva. Ericsson Nikola Tesla u Splitu puno je napravio u prvih 40 godina, siguran sam da ćemo u buduće zajedničkom suradnjom i radom za dobrobit svakog Hrvatskog građanina Hrvatsku učiniti boljim i još privlačnijim mjestom za život."

Dodijeljene nagrade

Petar Šolić, prodekan za poslovanje na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje istaknuo je odličnu suradnju fakulteta i kompanije Ericsson Nikole Tesla u Splitu te je izrazio želju za nastavkom i jačanjem suradnje u budućnosti. Kako bi se suradnja fakulteta i kompanije dodatno oplemenila, u prigodi 40. obljetnice, splitskog ureda Ericsson Nikola Tesla dodijeljene su vrijedne nagrade za poticaj najboljim studentima i doktorantima FESB-a. Stručni žiri odabrao je 3 najbolja diplomska rada i najbolji doktorski rad.

Stručni žiri odabrao je tri najbolja diplomska rada a napravili su ih Toni JurićKrešimir Levarda i Dina Cvitanović, dok je priznanje za najbolji doktorski rad dobio Stanko Kružić.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Splitski ured Ericssona Nikole Tesle najveći je razvojno-istraživački centar u Dalmaciji, koji je uključen u razvoj 5G tehnologije u jezgrenom i radio dijelu mreže kao i u cloud-native tehnologijama.

- Put koji je u ovih 40 godina prijeđen uvijek je bio dinamičan, ponekad izazovan, ali iznad svega uspješan, prožet inovativnošću i predanim radom. Mi unaprjeđujemo komunikacijske sustave, povezujemo ljudi te suvremenim ICT rješenjima omogućujemo kvalitetniji život i poslovanje. Imamo ambiciozne planove za rast i razvoj u budućnosti koji se uvelike oslanjaju i na naše splitske snage - zaključila je Gordana Kovačević i zahvalila svim kolegicama i kolegama koji su na bilo koji način bili, kao i svima koji su sada, dio inspirativne priče splitskog ureda Ericssona Nikole Tesle.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 17:27