StoryEditor
SplitSPAVANJE POD ZVIJEZDAMA

Prvi su se pojavili već za Uskrs, fino se smjestili uz more. Sada ih već viđamo po svim splitskim top lokacijama, guštaju potpuno besplatno - i nitko im ništa ne može

Piše SPLIT SD
15. svibnja 2022. - 11:36

Ako je suditi prema broju dosadašnjih prijava na adresu naše redakcije, komunalni redari i turistički inspektori ove godine bi mogli imati puno posla.

Nakon što smo objavili fotografiju podignutih šatora na Zvončacu i kampera na Žnjanu, stigla nam je dojava o drugim lokacijama u gradu gdje su se smjestili ilegalni kamperi.

Tek je svibanj, a već su navalili: dobro znaju di su došli i koliko su revne naše službe u provođenju reda. Neka probaju ovako u Švicarskoj i jave nam kako su prošli

Tako su pokraj bazena Poška prespavali Nizozemci. Dočekali su jutro i produžili do poslijepodneva. Nema sumnje da im je bilo lijepo. Smjestili su se doslovno prvi red do mora, premda to nisu smjeli i nema sumnje da ovi strani gosti s tom informacijom nisu upoznati.

image

Nizozemci se s kamperom nelegalno smjestili pokraj bazena Poška

Čitatelj

Isto tako, nedaleko od te lokacije, dva kampera su još za Uskrs svoje mjesto pod zvijezdama pronašli u Šumici, iznad plaže Ovčice. Kakav je tek njima bio pogled kad su se probudili.

Kako smo već objavili prije nekoliko dana, komunalci takve ne mogu kažnjavati, ako ne podignu šator ili se raspakiraju pokraj kampera, jer se tretiraju kao vozilo.

image

Kamperi su jutro dočekali u Šumici

Čitatelj

Može ih kazniti samo Turistička inspekcija u čijoj je nadležnosti nadgledanje kampiranje na površinama koje se ne smatraju kampom. Njihova je nadležnost zabraniti kampiranje na rok od 60 dana i u svrhu kampiranja postavljanje kamp-opreme na tom zemljištu, a što se izvršava odmah pečaćenjem kamp opreme. Također, za navedeni prekršaj propisane su novčane kazne u iznosu od 1500 do 10.000 kuna, odnosno 1000 kuna na mjestu izvršenja prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 03:50