StoryEditor
Splitpred hotelom zagreb

Putnici s ‘Marka Pola‘ stigli u karantenu na Duilovu, svi imaju maske na licu, dopratili ih medicinski djelatnici u zaštitnim odijelima

11. ožujka 2020. - 20:00

Više od deset sati nakon što je 'Marko Polo' uplovio u splitsku luku, putnici s broda prebačeni su u karantenu u hotel Zagreb.Oko 20.30 sati na Duilovo su dovedeni i zadnji putnici koji su u srijedu ujutro doplovili iz Ancone u Split.

Devet naših državljana koji nemaju mogućnost smještaja u samoizolaciju i 36 stranaca, u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima sa trajekta su premješteni u karantenu, a naš fotoreporter je zabilježio prvih troje koji su stigli na Duilovo.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix


Posjetimo, među njima je i devet Talijana pristiglih Ancone u Split koji će se, prema riječima Davora Božinovića, predsjednika Nacionalnog stožera civilne zaštite, prevesti se natrag Italiju. No, noćas će prenoćiti na Duilovu.



Istim putem i prijevoznim sredstvom neće moći, jer je Jadrolinija obustavila tu liniju, a navodno u 15-dnevno karantenu u hotel Zagreb u početku nisu htjeli. Još uvijek nije poznato kada i kako će se devet Talijana vratiti natrag u matičnu državu.

item - id = 1008428
related id = 0 -> 1009462
related id = 1 -> 1008534
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2021 18:48