StoryEditor
Splitkvalifikacije na lokvama

Prvenstvo Splita u balotama: "Da je Dinamu ovoliko svita..."

Piše PSD.
13. kolovoza 2014. - 01:57
/ Da je Dinamu ovoliko svita... - komentirao je jedan od kibicera broj gledatelja zadnje večerašnje polufinale Prvenstva Splita u balotama na zjogu priko puta crkve sv. Petra koje se igra pod sponzorstvom Karlovačkog piva.

Skoro dva sata nadigravale su se ekipe "Primorskog Doca" i "Uvik skupa". Kad je sunce palo, ostala je sparina koja je pošteno oznojila čela naših igrača, a imala je u tome svoje prste i nervoza s obzirom da je prva polufinalna partija bila puna preokreta.

Na kraju su "domaću ekipu" "Uvik skupa" dobili momci iz "Primorskog Doca" i to rezultatom 2:1 (16:15, 15:16, 12:11).

Ekipa "Uvik skupa" koja je igrala u bijelim majicama oštro je u prvoj partiji povela čak s 10:0, a onda su ih "crveni vragovi" sustigli, poveli s 15:10, da bi bijeli izjednačili na 15:15. Na kraju je jedan punat presudio u korist crvenih.

- Ne može uć da je ne dira! – viče preko cijelog zjoga jedan od natjecatelja.

- Ajde, daj jednu življu! - viče drugi.

Povremeno zaviču i jedan na drugog i počaste se onako prijateljski, ali te maštovite dijaloge ipak nećemo ovom prilikom navoditi. Možete ih, uostalom, i sami sebi vjerno predočiti.

Pokraj nas budnim okom prati sve što se događa Srđan Cvitković, svima znani kao Serđo. Pitamo ga za koga navija.

- Uvik za bile! Znaš kako kaže pisma "Nosi mi se bila boja". Vidi mene – na glavi mi bila kapa, na meni bila majica, je li triba još šta dodat? - uvjerljiv je naš Serđo.

Ostali bez struje

Ali vratimo se našim kršnim momcima. Krenuo je "Primorski Dolac" oštro i u drugu partiju, ali "Uvik skupa" su uspjeli napraviti mini preokret i na kraju su pobijedili. Razigravalo se u trećoj do 12 punata i tu je bila igra punat za punat do samog kraja.

Među gledateljima se našao i najvjerniji pratioc balotaša – Joško Torlak. Popratio je natjecanja na tri prijašnja zjoga, a sinoć je došao i na Lokve.

- Nemam posla, ali zato imam slobodnog vremena – kazao nam je Joško.

Što se tiče drugog finalista, njega, na žalost, nismo dočekali u sinoćnjem ogledu ekipa "Idemo dalje" i "Grgo". Njima je presudila Elaktrodalmacija koja je oko 22.30 ugasila javnu rasvjetu, tako da se ta partija pomaknula za srijedu u 16.30.

Prva je partija pripala ekipi "Idemo dalje" koja je dobila 16:11, dok je igra prekinuta u drugoj partiji pri rezultatu 8:4 za ekipu "Grgo".

Piše Nikolina Lulić
Foto: Marijo Bašić / CROPIX
item - id = 243328
related id = 0 -> 1112477
related id = 1 -> 1106301
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2021 23:36