StoryEditor
SplitEKIPA S BAČVICA

Prvašići iz Pojišana promovirali knjigu, učiteljice pucaju od ponosa: Korona im je uskratila druženje i odlazak u školu, ali odlično su se snašli!

Piše D.B.
30. lipnja 2020. - 08:06
S promocije slikopriče učenika i učiteljica I. c OŠ Pojišan

Kako su bili ponosni maleni đaci I. c razreda splitske Osnovne škole Pojišan što su na kraju najneobičnije, a njihove prve, školske godine promovirali su svoju zajedničku slikopriču pod nazivom "Hrabro i strpljivo kroz nevrijeme". Njihove učiteljica Anđela Babić i Ivana Babaja su sebi dale truda da tijekom online nastave i karantene zbog pandemije animiraju djecu da osmisle zajednički projekt, sve to uz podršku ravnatelja Borisa Poljaka. Rezultat je, svi se slažu, impresivan pa im je jedna izdavačka kuća čak besplatno tiskala slikovnicu. 

image
Učiteljice Ivana Babaja i Anđela Babić pucaju od ponosa

- Posvetili smo je, u prvom redu, našim đacima, jer su u doba kad su nastavu pratili iz svojih domova pokazali strpljenje, hrabrost, marljivost, optimizam i ljubav. Posvetili smo je i svim zdravstvenim djelatnicima, policajcima, vatrogascima, prodavačima, prijevoznicima i svima onima koji su vrijedno radili svoj posao da bi svima bilo lakše i bolje. Posebno hvala želimo reći doktorici Alemki Markotić, doktoru Viliju Berošu, svima u civilnoj zaštiti, Vladi i ostalima koji su čvrstom, sigurnom i stručnom rukom vodili našu zemlju kroz nedaće pandemije - zapisale su učiteljice Anđela i Ivana u predgovoru slikovnice, nakon kojega su se nizali odlični crteži i rečenice malenih prvašića. Sve jedan ljepši i duhovitiji od drugoga.

Petar Zaninović je autor zadnje stranice slikovnice. Nacrtao je zemaljsku kuglu s nacionalnim zastavama oko koje plešu ljudi (i to je super nacrtao!), te zapisao "Ako pomažemo jedni drugima i prihvaćamo različitosti i svijet će biti bolje mjesto za život". Nakon promocije je izjavio kako mu je "u koroni najljepše bilo crtati za ovu slikovnicu". Njegova prijateljica iz razreda Roza Kalajžić je dometnula da joj je ovo "najdraža priča od svih koje ima", a Dora Bašić je izjavila kako je sretna što će "teta Alemka i barba Vili dobiti slikovnicu jer su oni likovi iz njihove priče".

Učiteljice pucaju od ponosa:

- U vrlo ranoj životnoj dobi naši su se prvašići susreli s nedaćama koje su im onemogućile radost školovanja, igre, življenja i učenja u zajedništvu sa školskim prijateljima. Koronavirus im je uskratio slobodu, druženje, veselje... Ali, oni su se izvrsno i brzo snašli. I oduševili su nas - kaže učiteljica Ivana.

Baš to zajedništvo I.c , kaže učiteljica Anđela, željeli su sačuvati u ovoj slikopriči kako bi ona bila uspomena i vodič za sve životne neprilike.

- Ona je podsjetnik da pozitivan stav, zajedništvo i ljubav prema ljudima nosimo u srcu. One koje volimo ne moramo vidjeti da bismo osjećali blizinu mislima, toplinom i dobrotom - zaključila je učiteljica Anđela.

image
Slikopriča učenika i učiteljica I. c OŠ Pojišan
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2021 18:21