StoryEditor
SplitSVI NA SPINUT

Prva splitska gimnazija obilježava 202. rođendan i poziva sve Splićane da im se pridruže u humanitarnoj prodaji domaćih delicija; Ovih su dana ugostili i zanimljivog gosta, 450 učenika je pomno slušalo njegovu priču

Piše PSD
19. studenog 2019. - 19:45

Sutra će (srijeda, 20. studenoga)  s početkom u 13.30 Prva splitska gimnazija obilježiti svoj Dan škole u spomen na isti dan 1817. godine kada je u prostorijama bivše sjemenišne gimnazije s radom počela državna gimnazija.

Tom prigodom održat će se prigodni humanitarni program koji uključuje različite aktivnosti na kojima će sudjelovati učenici i profesori gimnazije.

Budući da program uključuje kulinarski show u organizaciji Udruge ŠKMER i prodaju domaćih kolača, palačinki, ćevapčića, sokova... pozivaju se svi građani (susjedi, prijatelji, namjernici,...) koji su u mogućnosti da se pridruže ovom humanitarnom događanju.

Akcija će se održati dijelom u školi, a dijelom u školskom dvorištu u Teslinoj 10.

U ovoj školi su jako ponosni i što im je u ponedjeljak, u povodu obilježavanja pada Vukovara,  u goste stigao Vilim Karlović, publicist, hrvatski branitelj i sudionik obrane Vukovara, jedan od sedmorice preživjelih sa stratišta Ovčara.

Njegovo svjedočanstvo o Vukovaru je sa zanimanjem pratilo 450 učenika i 20-tak profesora i profesorica.

-  Broj učenika i njihova zainteresiranost za ovaj dan i ovu temu jasno pokazuje rad njihovih profesora i profesorica na čelu s ravnateljicom Dobrilom Gotovac - Stipaničev kojoj zahvaljujem na povjerenju. Zahvaljujem i profesoru Davoru Stipanu koji je predložio moj dolazak - zahvalio je na gostoprimstvu Vilim Karlović.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 23:58