StoryEditorOCM
SplitČASTAN UZMAK

Prva koja je na Mihanovićev poziv dala ostavku je Kristina Nuić Prka, predsjednica Upravnog vijeća Zlatnih vrata: Smatram pristojnim staviti mandat na raspolaganje

10. lipnja 2021. - 18:00

Prva koja je poslušala preporuku HDZ-ovog splitskog predsjednika Vice Mihanovića, o davanju mandata na raspolaganje bila je Kristina Nuić Prka, predsjednica Upravnog vijeća Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata. Tu bi odluku ionako donijela sama, jer, kako kaže, poštuje demokratski standard.

- Nakon promjene gradske vlasti smatram pristojnim staviti mandat na raspolaganje do imenovanja novog predsjednika Upravnog vijeća ustanove, odnosno podnijeti ostavku - napisala je Nuić Prka gradonačelniku Ivici Puljku.

Zamolila ga je pri tom za sastanak na kojem bi mu zajedno sa rukovodećim osobama ustanove željela prezentirati rad od dana njenog stupanja na dužnost u Upravnom vijeću. Na rezultate je posebno ponosna, pa navodi:

- U odnosu na 2019. godinu broj polaznika je povećan za 28 posto, odnosno 55 posto u odnosu na godinu prije, a rezultatu je pridonijelo verificiranje novih 20 programa obrazovanja i programa učenja stranih jezika.

image
Kristina Nuić Prka prva je dala ostavku
Duje Klarić/Cropix

Unatoč lockdownu broj gledatelja u Kinoteci je zadovoljavajući dok se u prošlim sezonama 2019. i 2020.godine u Kinu Bačvice znatno povećao broj gledatelja uz ulaganja od preko 900 tisuća kuna od 2019. godine (financiranih od strane Ministarstva kulture, Grada Splita i iz vlastitih sredstava).

Ostvarena financijska dobit u odnosu na rezultat prijašnje uprave u 2018. i u ovoj godini pandemije ostala je na istoj razini, nakon povećanja dobiti za 72 posto u 2019., što je izniman rezultat - navela je Nuić Prka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2023 06:58