StoryEditor
SplitJOŠ MALO PA GOTOVO

Prva faza radova sanacije garaže u Šimićevoj je pri kraju: dvije etaže se danas puštaju u funkciju, evo kada će cijeli posao biti završen

27. siječnja 2021. - 14:49

Radovi na sanaciji garaže u Šimićevoj ulici na Blatinama započeli su u drugoj polovici kolovoza prošle godine, a ovog tjedna završava se njihova prva faza.

To znači da će svi korisnici gornja dva kata od danas moći vratiti svoja vozila u garažu koristeći pritom privremeni ulaz s Dubrovačke ulice.

U isto vrijeme, za nastavak radova dovršava se pražnjenje donje polovice garaže, odnosno četiri donje poluetaže o čemu je "Split parking" korisnike garaže pravovremeno obavijestio pisanim putem. Unatoč većem broju kišnih dana, radovi idu prema predviđenom planu.

image
Split parking

- Potpuni završetak sanacije očekuje se do kraja veljače ove godine, sve u predviđenim rokovima. Sanacija se izvodi u cilju produljenja životnog vijeka konstrukcije pa je bilo najvažnije spriječiti daljnje curenje oborinskih voda, koje se pokazalo kao jedno od glavnih uzroka oštećenja, a u budućnosti bi moglo narušiti stabilnost i nosivost konstrukcije.

Ovom sanacijom osigurat ćemo ispravnu funkcionalnost garaže, odnosno omogućiti korisnicima sigurno i kvalitetno korištenje. Iskoristili smo priliku i osvježili cijelu garažu tako da sada nakon više od 34 godine od svoje gradnje ponovno izgleda uredno - rekao je Marko Bartulić, direktor "Split parkinga".

Na etažama koje se puštaju u korištenje podovi su obrušeni, sanirani te obojani epoksidnim premazom. Postavljena je horizontalna i vertikalna signalizacija, a novost u odnosu na prijašnji izgled su i označene pješačke komunikacije.

U prvom dijelu radova završen je veći dio sanacije na dva gornja kata garaže, odnosno četiri poluetaže. Na krovu je uklonjen gornji nadsloj betona, sanirane su pukotine te je postavljena hidroizolacija na koju je izvedena nova armirano-betonska ploča.

- Unutar garaže, nakon pranja površina vodom pod velikim pritiskom, sanirani su nosači tako da je izvođač na mjestima gdje šipke imaju smanjeni presjek ili su uništene korozijom, dopunio novom šipkom te je armatura premazana antikorozivnom zaštitom.

Izvedena je nova i gromobranska instalacija, oborinska odvodnja, cijevi hidrantskog voda su dobile novu izolaciju, ograda je obrušena, premazana protiv korozije i obojena, a u tijeku je i izrada fasade garaže.

image
Split parking

Do završetka trajanja radova ostalo je još sanirati grede, stupove i ploče na donjoj polovici garaže te još neki manji zahvati na gornjim etažama za koje parkirana vozila ne predstavljaju smetnju -pojašnjavaju iz "Split parkinga".

Korisnicima je i dalje na raspolaganju privremeno parkiralište na prostoru sportskog centra između garaže i toplane te je privremenom regulacijom kroz dio Šimićeve ulice osigurano koso parkiranje uz rub jednosmjernog dijela ulice.

Ulaz na privremeno parkiralište omogućen je iz Šimićeve ulice kroz Ulicu na Križice te dalje kroz dvorište toplane. Kako je u blizini Osnovna škola Blatine - Škrape, ovim putem iz "Split parkinga" još jednom mole vozače za oprez i poštivanje svih prometnih pravila i propisa, a stanovnike kotara za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja radova.

Za sva pitanja i informacije vezano za ovu temu korisnici garaže i ostali stanovnici kotara mogu se obratiti na e-mail sanacija.garaza@splitparking.hr ili na broj telefona 021/644 711 radnim danom od 08.30 do14.30 sati.

image
Split parking
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 18:47