StoryEditorOCM
Splitdoručak na vidilici

‘Prošla me glad kad sam vidila koliko košta omlet!‘ Čitateljica se prenerazila kad je ugledala cjenik u restoranu s najljepšim pogledom na svijetu, i sami smo bacili oko na ‘zlatni meni‘

Piše A.F.
21. lipnja 2022. - 14:16

Splićani su osjetiljivi na cijene u ugostiteljskim objektima tijekom turističke sezone. Kako i ne bi bili, kad su razlike ljeti i u ostatku godine poprilično različite. 

Svako ljeto ista priča, šokiraju se naši čitatelji cijenama i fotografiraju račune. Tako smo prije nekoliko dana pisali o visokim cijenama kave na Bačvicama i Žnjanu. Na Žnjanu je jedan naš čitatelj šalicu omiljenog crnog napitka platio 22 kuna, a drugi na Bačvicama čak 25 kuna. 

Ovog puta stigla nam je čitateljska opaska vezano za hranu.

- Na Vidilici sam popila kavu, a kako sam malo ogladnila odlučila sam provjeriti što se u meniju nudi. Kad sam vidjela da omlet košta 80 kuna, vrlo brzo me prošla glad - govori nam čitateljica koja nas je obavijestila o cijeni doručka. 

Slaže se kako je riječ o jednom od mjesta s najljepšim pogledom na gradu, ali ističe što je previše, previše je. 

Uputili smo se na lice mjesta provjeriti o čemu je riječ.

Omlet sa šunkom i sirom te cherry rajčicama, uistinu košta 80 kuna, ali u cijenu je uključena kava, sok i kruh što bitno mijenja situaciju.

Na ploči ispred Restorana Vidilica naznačeno je da su u sve cijene doručka uključeni kava, sok i kruh što onda cijenu čini razumnom. Ipak nije tako strašno kao što se na prvi pogled učinilo.

image


 

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2022 19:27