StoryEditorOCM
SplitISTEKAO MU MANDAT

Promjene na vrhu splitske bolnice, odlazi zamjenik ravnatelja, novog nema na vidiku: ‘Neće biti po babi i stričevima‘

Piše Ivica Marković
31. ožujka 2023. - 14:26

Predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Split izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić, više nije zamjenik ravnatelja KBC-a Split.

Dolićev mandat kao zamjenika ravnatelja završio je 20. ožujka ove godine, nakon što je četiri godine bio "desna ruka" prof. dr. sc. Julija Meštrovića, ravnatelja splitske bolnice.

Iako je do nas došla informacija kako je dr. Krešimir Dolić smijenjen s mjesta zamjenika, jer se tako pričalo u bolničkim kuloarima, ta se "kvazi" vijest nije pokazala istinitom.

Naime, poznati i priznati splitski radiolog, nakon isteka mandata zahvalio se ravnatelju bolnice dr. Meštroviću na suradnji te je napustio mjesto njegovog zamjenika, opravdavši to privatnim razlozima.

image

Dr. Krešimir Dolić 

Duje KlariĆ/Cropix

Tako je u vrlo kratkom roku ravnatelj Meštrović ostao bez dvojice svojih najbližih suradnika, budući da je ne tako davno, prije otprilike mjesec dana mjesta predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Split razriješen prof. dr. sc. Jugoslav Bagatin, a na njegovo je mjesto imenovan doc. dr. sc. Mate Petričević, pročelnik Kliničkog Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Split.

Kada je u pitanju upražnjeno mjesto zamjenika ravnatelja, još se uvijek ne zna tko će na toj funkciji zamijeniti dr. Dolića.

Kako doznajemo spekulira se o nekoliko imena, no ravnatelj Meštrović još uvijek nije predložio svog kandidata. Da bi predloženi kandidat bio imenovan zamjenikom mora dobiti "zeleno svjetlo" Upravnog vijeća bolnice, koje ga imenuje, a potom njegovo potvrđivanje, kao novog zamjenika mora "amenovati" i ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš.

image

Dr. Julije Meštrović

Vladimir Dugandžić/Cropix

- Još uvijek ne znam koga će ravnatelj Meštrović predložiti za novog zamjenika ravnatelja KBC-a Split. Moram odmah istaknuti da će zamjenikom ravnatelja biti imenovana ona osoba koja bude imala jasan plan i program svoga rada.

Imenovanje u svakom slučaju neće biti "po babi i po stričevima" i Upravno vijeće neće trpjeti nikakve pritiske s bilo koje strane. Zamjenikom ćemo imenovati onu osobu za koju budemo smatrali da će svojim radom i zalaganjem dati najviše KBC-u Split, kratko nam je komentirao doc. dr. sc. Mate Petričević, predsjednik Upravnog vijeća bolnice.

image
Duje Klarić/Cropix

Međutim, da bi novi zamjenik(ca) bio imenovan mora se popuniti i upražnjeno mjesto člana Upravnog vijeća bolnice.

Naime, u prosincu prošle godine mandat člana Upravnog vijeća istekao je dr. Stipi Jukiću, liječniku iz Sinja i sada na njegovo mjesto mora biti imenovan novi, peti član Upravnog vijeća. Tek tada će Upravno vijeće moći imenovati zamjenika ravnatelja KBC-a.

Kako neslužbeno doznajemo ponovno će na to mjesto biti imenovan dr. Stipe Jukić, a kada će njegovo ponovno imenovanje biti i formalno obavljeno još se ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 19:42