StoryEditor
SplitIZAĐI KRAJ STARE SLOBODNE

‘Prometov‘ vozni red je jednadžba koju ni domaći ne kuže, a kamoli stranci. Nitko ne zna kad će bus doći, a nijedna stanica nema ime. Dokad će vozati zbunjene putnike, pitali smo

Piše Antea Burazin
1. lipnja 2022. - 08:31

Svi smo, barem jednom u životu bili u situaciji da nas je turist u 'Prometovom' autobusu zbunjeno priupitao na kojoj autobusnoj stanici treba izaći. Onda smo mu rukama i nogama objašnjavali što sve okružuje tu autobusnu stanicu, pokušavali se sjetiti nalaze li se neke znamenitosti u blizini, kako bi turist tu lokaciju što lakše prepoznao.

Stvarno, kad će Promet konačno imenovati autobusne stanice, jer gostima malo znači kad im kažemo da trebaju izaći 'kraj stare Slobodne' ili 'na Općini'.

- Bez obzira što su nadstrešnice na autobusnim stajalištima pod ingerencijom lokalne samouprave, potruditi ćemo se u narednom razdoblju adekvatno označiti nazive istih, a sve u cilju što boljeg funkcioniranja sustava e-ticketinga - odgovorili su nam iz splitskog javnog prijevoza.

Do nekih boljih, modernijih vremena, kada ćemo znati kada nam autobus dolazi, kada se točno nazivaju stanice i koliko ćemo se voziti do željenog odredišta.

A tek kad ljudi pitaju kad dolazi autobus na pojedinu stanicu, a da nije prva, e to je tek jednadžba s milijun nepoznanica... Ajme, ajme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 22:57