StoryEditorOCM
SplitPO IZBORU PACIJENATA

Među najboljim doktorima mnoštvo je Splićana: ginekolog koji je konkurirao za gradonačelnika i njegova supruga, šefovi Neurokirurgije i Dječje kirurgije KBC-a Split...

9. prosinca 2021. - 10:11

Portal Najdoktor osmu godinu zaredom objavljuje popis najboljih liječnika i stomatologa u Hrvatskoj prema glasovima pacijenata na njihovoj web stranici.

Kriteriji po kojima su birali najbolje doktorice i doktore su ukupan broj komentara pacijenata, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara, pa se tako neargumentirani komentari nisu uzimali u obzir.

Također, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata.

Nas je prvenstveno zanimalo koji su se splitski liječnici našli na ovom popisu. Odmah nam je upalo u oko da je na listi opet ginekolog dr. Zdeslav Benzon, HSLS-ovac koji je konkurirao za gradonačelnika Splita, ali i njegova supruga i kolegica dr. Sandra Benzon.

Često se čuje da su najbolji liječnici ujedno i najskromniji, pa se nismo začudili što je dr. Zdeslav Benzon, blago rečeno, relativizirao činjenicu da je na ovom popisu od kad popis postoji.

image
Dr. Zdeslav Benzon je po glasovima pacijenata se našao na popisu najboljih splitskih ginekologa
 
Ante Čizmić/Cropix

- Većina kolega na ovoj listi su super, ali ovo definitivno nije mjerodavan popis najboljih liječnika. Problem je što ja mogu zamoliti pet prijatelja da napišu nešto pozitivno i eto me na listi. Sad bi netko mogao nagovoriti par ljudi da napišu loše komentare i onda te eto na dnu. Usporedio bih ovaj popis najdoktora s recenzijama restorana na Trip Advisoru. Znam da nije baš točno tako kako tamo piše, ali svejedno bacim oko - smije se dr. Benzon.

Kad smo ga dodatno ugnjavili da nam kaže što misli da pacijenti najviše cijene kod liječnika, dobili smo ovaj odgovor:

- A vjerojatno uvjerljivost u razgovoru i objašnjavanju problema. A onda kruže i priče među pacijentima.

U skupini cijenjenih ginekologa koje njihovi pacijenti vole su još i  dr. Zdravko Odak, dr. Jasminka Rešić, dr. Dubravka Branica, dr. Vedran Hrboka, dr. Teo Budimir, dr. Tatjana Postrak - Jukić, dr. Robert Vulić, dr. Nives Luetić, dr. Marko Mimica (ujedno i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split), te dr. Jakov Viđak, dr. Baldo Obad, dr. Ante Radić, dr. Ante Pecotić i dr. Ante Mršić.

Tu su još mnoga druga poznata imena poput dr. Vlatka Ledenka, koji je izabran za najboljeg neurokirurga, a ujedno je i šef Neurokirurgije u KBC-u Splitu, zatim dr. Zenon Pogorelić, šef Klinike za dječju kirurgiju KBC-a i jedan je od dobitnika nagrade Sveučilišta u Splitu za najboljeg znanstvenika za 2020. godinu... Uz Pogorelića na popisu najboljih dječjih kirurga iz Splita našao se i dr. Klaudio Pjer Milunović.

image
Dr. Vlatko Ledenko
Nikola Vilić/Cropix

image
Predstojnik Klinike za dječju kirurgiju dr. Zenon Pogorelić
Nikola Vilić/Cropix

Nadalje, što se tiče splitskih liječnika, pacijenti su procijenili da je najbolji abdominalni kirurg je dr. Radoslav Stipić, po izboru pacijenata najbolja dermatovenerologinja je dr. Ivana Hlevnjak, od svih fizijatara čini se da Splićani najradije idu kod dr. Vesne Bilandžić.

Dr. Kristian Podrug je proglašen najboljim gastroenterologom, dvojica naj - internista su dr. Mislav Radić i dr. Robert Matutinović, među maksilofacijalnim kirurzima najcijenjeniji su dr. Ante Mihovilović i dr. Saša Ercegović.

Za najbolju splitsku mikrobiologinju odabrana je dr. Javorka Leko-Grbić, top neurolozi su dr. Darijo Sučević i dr. Mario Mihalj,  a na listi najboljih liječnika obiteljske medicine su dr. Žarko Žitko, dr. Jadranka Radman, dr. Meri Brajković, dr. Mirjana Bezdrov, dr. Ariana Medini, dr. Zoran Čekić, dr. Silvana Milovac i dr. Jadranka Bandalo - Žebčević.

Od oftalmologa, pacijenti kažu da su najbolji dr. Darko Batistić i dr. Dobrila Karlica, a onkolog dr. Ante Strikić.

Ovo su, pak, najbolji splitski otorinolaringolozi: dr. Ante Sučić, dr. Zlatko Kljajić, dr. Zaviša Čolović, dr. Robert Tafra, te dr. Ivan-Anđelko Lisec.

Dr. Fanilda Brekalo, dr. Luka Stričević, dr. Tamara Bošnjak, dr. Snježana Kapor-Jeričević, dr. Dubravko Matić i dr. Blanka Labura su proglašeni za najbolje pedijatre u gradu.

image
Dr. Snježana Kapor Jeričević jedna je od najboljih pedijatrica
Paun Paunović/Cropix

Najbolji splitski plastični kirurg je dr. Bojan Štambuk, a psihijatar dr. Anđelko Beg, a reumatolog dr. Dušanka Kaliterna-Martinović.

Što se tiče splitskih doktora stomatologije na popisu najboljih su parodontolog dr. Dario Bojčić, te stomatolozi dr. Simona Šimat, dr. Dea Jurić-Perković, dr. Mia Roglić i dr. Ante Kovačić.

Na koncu, valja naglasiti da ovaj popis sigurno nije nikakvo sveto pismo, nego top lista najboljih liječnika čiji su pacijenti imali volje i motivacije napisati recenzije na portalu Najdoktor. Zacijelo postoji još cijeli niz odličnih doktora koji se nisu našli na ovoj listi, pa ako vam je sada žao što niste na njoj pročitali imena svojih favorita dogodine glasujte.

OVDJE možete pročitati popis svih najboljih doktora u državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. siječanj 2023 06:18