StoryEditor
SplitVRHUNSKA ZNANOST

Prof. dr. Igor Štagljar, hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa, posjetio Splitsko sveučilište. Razgovaralo se o još intenzivnijim oblicima suradnje

16. listopada 2020. - 14:30
Jedan od naših vodećih znanstvenika, prof. dr. sc. Igor Štagljar posjetio je Sveučilište u SplituSveučilište u Splitu

Ugledni znanstvenik sa Sveučilišta u Torontu, prof. dr. sc. Igor Štagljar jučer je posjetio Sveučilište u Splitu gdje se sastao s rektorom prof. dr. sc. Draganom Ljutićem, prorektoricom za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Đurđicom Miletić, pročelnicom Ureda Ivanom Pletković i koordinatorom za infrastrukturu Marijanom Bašićem.

Prof. dr. sc. Igor Štagljar je jedan od najproduktivnijih hrvatskih znanstvenika u inozemstvu, a protekle tri godine surađuje i s Mediteranskim institutom za istraživanje života. Ovom prigodom razgovaralo se o još intenzivnijim oblicima suradnje prof. Štagljara sa splitskim sveučilištem.

Igor Štagljar, red. prof. Sveučilišta u Torontu u Kanadi, svjetski priznat znanstvenik na području proteomike, u kojem području njegov istraživački tim danas u svijetu ima jednu od vodećih uloga, dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Rođen je 1966. u Zagrebu.

image
Jedan od naših vodećih znanstvenika, prof. dr. sc. Igor Štagljar posjetio je Sveučilište u Splitu
Sveučilište u Splitu

Na tamošnjem je Prirodoslovno-matematičkom fakultetu 1990. diplomirao molekularnu biologiju. Školovanje je nastavio u Švicarskoj, gdje je 1994. doktorirao molekularnu biologiju na Švicarskom federalnom institutu (ETH) u Zürichu. Nakon toga usavršavao se na Sveučilištu u Zürichu, na dva poslijedoktorska studija na kojima se bavio istraživanjima u području transkripcijskih faktora te aspektima DNA replikacije i popravka kromosoma u ljudskim stanicama.

U Kanadi od 2005. godine radi kao redoviti profesor na Odjelu za biokemiju i medicinsku genetiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Torontu.

Štagljar je i na svom Facebook profilu sastanak s vodstvom Splitskog sveučilišta ocijenio "izuzetno produktivnim".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 14:53