StoryEditor
SplitODGOVOR INSPEKCIJI

Prodavačice s Pazara ne daju na svog direktora: ‘Gori u Zagrebu samo traže dlaku u jajetu. Sad su se nakon 50 godina sitili ovo zatvarat kad je konačno doša neko ko nešto radi?‘

Piše Antea Burazin
13. svibnja 2022. - 18:41

Tresla se brda - rodio se miš! Tako otprilike prodavači na Pazaru komentiraju novu vijest o potencijalnom zatvaranju glavne splitske tržnice zbog, navodnih, nezadovoljavajućih uvjeta za rad. Sa Sinišom Gašparevićem, direktorom "Parkova i nasada", čovjekom koji je "pokrenuo" do sada zapuštenu tržnicu, napravili smo Tour de Pazar.

- Radimo najbrže što možemo. Više manje smo se uskladili sa svim uvjetima. Poboljšali smo uvjete rada i svi naši zakupci to cijene. Pri kraju smo sa svim radovima - komentirao je Gašparević novonastalu situaciju.

Darija Jadrić ne može se čudom načuditi da netko želi zatvoriti tržnicu baš sada, kako kaže, kada se napokon nešto radi.

- Ma nisam upratila to, što je to? Sad su se nakon 50 godina sitili zatvarat Pazar kad je konačno doša neko ko nešto radi? Ako su iole normalni i ako im je stalo do naroda, to neće napravit. Gašparević ka galeb kruži oko nas i stalno pita triba li nam šta, a ovi gori u Zagrebu samo traže dlaku u jajetu - smatra simpatična Darija.

image

Darija Jadrić

Joško Šupić/Cropix

- Asti bar imate koga za slikat, lip, zgodan, mlad i sposoban - dovikuju zakupci direktoru Gašpareviću dok prolazimo od banka do banka. Iznenandu vijest svi su zakupci primili jednako. Em nitko za to nije ni čuo, em ne viruju da će se to dogodit, em neke nije niti briga! Pregovore s mušterijom oko glavice salate zaustavila je na čas Ankica Dedić. Da čuje od nas što se to dešava s Pazarom. Kakvo zatvaranje, kakvi Državni inspektorat i kakvi Zagreb?!

- Ček šta sad oni žele uništit poljoprivredu do kraja, jel? A kako će im to proć, od čega će ljudi živit, kako će se babe snać? A kakve to mi uvjete tribamo imat? - stotinu pitanja postavila je Ankica i nastavila u hvalospjevnom tonu prema novom direktoru.

image

Ankica Dedić

Joško Šupić/Cropix

- U pothodniku imamo besplatan zahod, doslovno dva metra odavde. Mislim da će nakon šta ovaj projekt završi sve bit bolje, već je sad bolje, lipo se vide čiste zidine Palače i bolje će se sredit. U sve je ovo garant upletena neka politika, a Gašparević je najbolji direktor do sad - veli nam Ankica. Kolega joj sa štanda pored, barba Vlado Balov, vrlo malo vire ima u zatvaranje ovoga "trbuha grada".

image

Vlado Balov

Joško Šupić/Cropix

- Sad se Pazar ne triba zatvara, tribalo je to davno zatvorit, a ne sad kad se sve napravilo. Ovaj novi projekt je sigurno bolji od onoga što je bilo. Neće oni zatvorit Pazar, niti ga mogu zatvorit. Ko će ga to zatvorit?! - čudi se barba Vlado.

Mesarima s Pazara ova je vijest ravna konopu oko vrata!

- Šta, šta pričaš ti? Za mene je to konop oko vrata. Propast. To mi jedino šta radim. Zašto ne bi imali minimalne tehničke uvjete?! Hippos u 20 godina nije uložia ka šta je Gašparević uložia u godinu dana - konstatirao je za kraj mesar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2022 14:34