StoryEditorOCM
SplitGlas s Pazara

Prodavači iz Hrvojeve: Ne napuštamo naša radna mjesta dok ne dobijemo ‘crno na bijelo‘ sve planove, dosta nam je obećanja!

11. prosinca 2021. - 12:51

Nakon što je počelo sređivanje donjeg dijela Pazara, rušenje starih betonskih banaka, nakon što se najavilo pomicanje štandova iz Hrvojeve ulice, a pogotovo nakon najave licitiranja za poslovne prostore na gradskim tržnicama - svijetu i narodu su se obratili sami prodavači.

Ujedinili su se u Udrugu stari Pazar.

image
Duje Klarić/Cropix

Došlo je vrijeme, kažu nam, da se čuje i njihov glas:

- Mi nismo pripadnici niti jedne političke stranke, mi samo radimo pošteno na Tržnicama grada Splita, i smatramo se dijelom nje. Od svake vlasti smo zaboravljeni, od svake institucije napušteni. Kada je u pitanju naš posao i naša egzistencija svi nam obećaju brda i doline i svi znaju bolje nego mi kako treba urediti tržnicu, poručuju prodavači i dodaju:

- Mi smo živući ljudi Pazara, a nitko nas ništa ne pita, a sada je bitno koja smo politička pripadnost. Da nije možda bitna i naša nacionalnost? Zelite li reći da za nas nema više mjesta, pitaju gradonačelnika Ivicu Puljka, osvrčući se na njegov mjesečni izvještaj, u kojem je među ostalim kazao kako je odvjetnik prodavača član HDZ-a i kao takav namjerno širi lažne informacije i huška građane na vlast.

image
Duje Klaric/Cropix

- Mi, Udruga stari Pazar, mi prodavači, ovim putem apeliramo na gradonačelnika da kaže istinu, koji je njegov plan i na koji način nas želi smjestit, kako i čime garantira da ćemo dobiti svoja prodajna mjesta? Ali, dosta je obećanja, to želimo napismeno, ne kao kada smo bili na razgovoru da nam se crta po stolu rukama plan i program, da nam se obećaju mjesta po ostatku Tržnice! Mi smo u Hrvojevoj i tu ćemo i ostati, poručuju i naglašavaju:

- Naravno svim smo srcem za rekonstrukciju i uređenje Hrvojeve, to bi bilo na obostrano nam zadovoljstvo! No, ako nam se ne da "crno na bijelo" što nas očekuje i kada - mi ne napuštamo naša radna mjesta, čvrstog su stava prodavači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 03:56