StoryEditor
Split'cornaro' u izlogu

Prodaje se atraktivan prostor nekadašnje glavne pošte u centru Splita: Grad se odrekao prava prvokupa, a od cijene kvadrata koju je izvijesio HT mogla bi vas zaboljeti glava

Piše Tanja Gattin
9. listopada 2019. - 10:45

Hrvatski Telekom u prvim danima rujna ponudio je Gradu Splitu da kupi dvije nekretnine u staroj gradskoj jezgri za 80 milijuna kuna, odnosno za 47.789 kuna ili 6458 eura za četvorni metar, a Gradsko vijeće se odreklo prava prvokupa.

Radi se o poslovnoj zgradi od 1185 kvadrata, na adresi Kralja Tomislava 9, u kojoj je nekada bila stara glavna pošta, a danas je hotel "Cornaro" tvrtke "Manas" s 55 soba i apartmana, te pripadajuće dvorište od 34 kvadrata. Dio ponude je i susjedni manji objekt od 74 četvorna metra uz koji ide 380 kvadrata dvorišta, a preko kojeg je "Manas" prošle godine izgradio pješački most koji spaja otvoreni dio hotela "Cornaro" u Sinjskoj ulici s ulazom Kralja Tomislava 9.

Hrvatski Telekom, naime, lokalnoj je upravi sada ponudio pravo prvokupa zgrade stare glavne pošte po dogovorenoj cijeni s kupcem nekretnina, najvjerojatnije s tvrtkom "Manas", a sukladno zakonskoj obvezi koju ima prije prijenosa vlasništva nekretnina koje su proglašene kulturnim dobrom, kao što su ove u staroj gradskog jezgri.

U zemljišnoknjižnom izvatku Hrvatski Telekom navodi da se radi o hotelu, te su navedeni svi njegovi dijelovi, među ostalim parna kupelj, biosauna, teretana, prostori za manikuru i masažu, biblioteka, recepcija...

Nakon što je tvrtka "Manas" staru glavnu poštu prije više godina uredila u luksuzni hotel, mogući razlog zbog kojeg se tek sada vrši prijenos vlasništva, može biti i to što je etažiranje zgrade dovršeno tek u srpnju 2019. godine, a podsjetimo da je u jednom dijelu nekretnine, na adresi Kralja Tomislava 9, ostao manji poštanski ured.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 01:40