StoryEditorOCM
Splitdere bura

Vjetar u Splitu divlja, ozlijeđen dječak, opasno na ulicama, vatrogasci jure na sve strane. Mogući i orkanski udari

Piše Hina
4. veljače 2023. - 20:09

Olujni vjetar koji od ranog popodneva puše na širem splitskom području stvara velike probleme, jedno je dijete lakše ozlijeđeno nakon što je zbog bure na njega pala klupa na kojoj je sjedio, oštećena su brojna vozila na koja su padale grane sa stabala, a zatvoreno je i nekoliko cesta.

Prva "žrtva" olujnog vjetra u Splitu bio je 11-godišnjak koji je bio na treningu s drugom djecom na pomoćnom igralištu. U jednom trenutku je bura snažno podigla klupu za rezervne igrače na kojoj je sjedio lakše ga ozlijedivši. Prebačen je u KBC Split no nakon što mu je pružena liječnička pomoć, te utvrđeno kako je nagruvan, pušten je na kućnu njegu.

Zbog opasnog vremena u Splitu ozlijeđen dječak: jaki nalet vjetra prevrnuo klupu na igralištu dok je sjedio na njoj

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

 

Zbog udara vjetra od 16.40 sati zatvorena je brza cesta Solin – Klis u oba smjera osim za osobna vozila. Zatvorene su i Ulica Domovinskog rata na križanju sa Solinskom i Dubrovačkom ulicom, te dio Hercegovačke ulice.

Razlog zatvaranja tih cesta na samom ulazu u grad Split je što, najvjerojatnije, s poslovnih tornjeva WestGatea Towersa i to manjeg nebodera na ulicu padaju krhotine, staklo i razni drugi predmeti.

 

Zbog bure zatvorena jedna od glavnih splitskih prometnica: opasni predmeti padaju po ulici, blokirana do daljnjega

 

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix

U ulici Kroz Smrdečac je, po prvim informacijama i procjenama, oštećeno više parkiranih automobila od kojih je dio njih pretrpio znatnu štetu.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita imaju brojne dojave građana koji im javljaju situaciju na terenu, a dio ih traži pomoć.

Bura pokazuje zube i u Splitu, zbrajaju se prve materijalne štete: oštećeno nekoliko vozila, palo stablo na Marjanu

image
Čitateljica
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix

U Splitu je trenutačno tek 5 stupnjeva dok je dojam -1. Meteorolozi kažu kako je zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina koje "nosi" vjetar moguć i prekid prometa i opskrbe električnom energijom. Mjestimice su prisutni olujni udari bure i sjevernog vjetra, mogući su i orkanski udari, dok će se najjači udar vjetra kretati od 65 do 115 km/h.

Na križanju Vukovarske i Dubrovačke se stablo srušilo na auto.

image
Jakov Prkić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 02:06