StoryEditorOCM
SplitŠTO POSTAJEMO?

Prizor iz splitske trgovine izazvao veliko ogorčenje, kako objasniti ovakav postupak? Čak i u situaciji poput ove neke stvari ne smijemo zaboraviti

Piše PSD
16. ožujka 2020. - 13:40

U situaciji koja je nabijena emocijama - straha, tjeskobe, pa pomalo i panike - uistinu nastojimo ne dizati tenzije i pojedinačno prozivati ljude zbog načina na koji se, vjerojatno zbog svega gore navedenog, ponašaju. Ipak, odlučili smo prenijeti objavu Facebook grupe, na kojoj je fotografija objavljena u Splitu, u trgovini jednog velikog prodajnog lanca.

Na fotografiji su nepoznata žena i njen 'ulov', nevjerojatna količina sredstva za dezinfekciju ruku. 'Dezinficijensi su upravo stigli, a ona je ispraznila cijelu policu', napisao nam je u poruci čitatelj koji nam je skrenuo pažnju na ovu objavu koja je izazvala niz vrlo ogorčenih komentara.

Kao opravdanje za ovako sebičan postupak nameću se samo one spomenute ružne emocije kojima je u ovakvim situacijama uistinu teško vladati. Kontekst ne znamo i moguće je da je snimljena žena policu s proizvodima koji su upravo pristigli ispraznila jer ih nosi u starački dom ili sličnu instituciju. No ipak, ne bi li bilo pošteno da je ostavila bar koji komad?

U situacijama kao što je ova, kad našim postupcima upravljaju emocije poput straha i tjeskobe, jednako kao što ne smijemo dozvoliti da nas obuzme panika, moramo imati na umu da smo dio zajednice, takve u kojoj sredstvo za dezinfekciju ruku, toaletni papir, krumpir, piletina i voće nisu samo na našem popisu za kupovinu. A ponešto od toga nekome možda treba čak i više nego nama. Jer kad to zanemarimo, što postajemo?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 11:43