StoryEditor
Splitna opće zadovoljstvo

Primarijus Punda: Procijepljenost djelatnika KBC Split - raste! Zadovoljan je i ravnatelj bolnice, manje je hospitaliziranih Covid pacijenata

Piše Merien Ilić
20. siječnja 2021. - 14:02
Ante Punda i Julije MeštrovićVladimir Dugandžić/Cropix

Procijepljenost djelatnika KBC Split raste na opće zadovoljstvo, pa su se tako ove srijede svi članovi Stručnog vijeća bolnice cijepili protiv COVID-a 19, izjavio je predsjednik Stručnog vijeća prof.prim.dr.sc. Ante Punda na konferenciji za medije.

- Cjepivo nisu primili jedino oni članovi koji su preboljeli COVID-19, no u narednom razdoblju će to napraviti. Da bi mislili na druge, moramo misliti i na sebe, te pokazujemo tako svoju odgovornost. Odaziv djelatnika je vrlo visok. Epidemiološke mjere dale su već neke rezultate, cjepivo također, a i ponašanje građana, pa ako nastavimo ovako svi skupa, vjerujem da ćemo doći do zajedničkog cilja da imamo manji postotak oboljelih - kazao je dr. Punda.

Do sada je procijepljeno u prva tri tjedna otkako je stiglo cjepivo, 1082 djelatnika od čega 435 liječnika, a sada ide druga faza cijepljenja. To je gotovo 30 posto djelatnika, prvenstveno onih koji su na prvoj crti, a svi djelatnici su pozvani na cijepljenje. Dr. Punda ističe kako je interes velik, pa će i procijepljenost rasti.

Ravnatelj KBC Split prof.prim.dr.sc. Julije Meštrović prezadovoljan je odazivom za cijepljenje.

- Sve cjepivo koje smo dobili je potrošeno, a nove doze se čekaju. Odaziv je najbolji mogući. Svi koji to žele bit će cijepljeni. Ne znam ako ima netko tko se ne želi cijepiti iz nemedicinskih razloga. Moram kazati da se broj hospitaliziranih smanjuje i već je lakše raditi i posvetiti se ostalim pacijentima - kazao je ravnatelj.

Konferencija je održana ispred glavnog ulaza u bolnicu Firule gdje su postavljene klupe za sjedenje, nadstrešnice i pitari s cvijećem.

- Uređen je taj prostor da se humanizira i oplemeni kako bi se svi osjećali ugodnije prilikom dolaska u bolnicu. Uskoro kreće i nova mrežna stranica bolnice kao i vizualni identitet... Na puno toga se radi kako bi KBC Split funkcionirao kao jedna suvremena bolnica - rekao je dr. Meštrović.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. veljača 2021 19:33