StoryEditorOCM
Splitemotivni istup

Prije točno četiri godine bivši splitski gradonačelnik suočio se s teškom dijagnozom: ‘I danas se borim! Nekidan su svašta brljali o Gibi zbog fete biskvita, a sada šute‘

Piše Milena Budimir
21. siječnja 2022. - 11:29

S nadom kako će Vlada pokrenuti Program borbe protiv raka i donijeti akcijske planove za njegovu provedbu, krenula je kampanja "Ne odustajem". Kampanja je to posvećena osnaživanju žena s metastatskim rakom dojke, ali i pružanju podrške i sustavnom educiranju njih i članova njihovih obitelji. Dodajmo i - društva samoga.

Cilj je ženama oboljelila od zločudne bolesti pokazati kako nisu same.

Svoje humano lice pokazao je po ko zna koji put i Zlatan Stipišić Giboni, ustupivši kampanji svoju pjesmu istoga naziva, a pri tom je Nikša Bratoš napravio novi aranžman pjesme.

Na predstavljanju u Saboru bio je i naš bivši gradonačelnik, a sadašnji zastupnik u parlamentu, Andro Krstulović Opara. Tom je prilikom osvijestio kako mu je prije četiri godine, na isti datum, pozlilo, a onda su zaredale dijagnoze i liječenje, u čemu su mu najviše pomogli obitelj, prijatelji i, naravno, liječnici.

- Gibo je poklonio svoju pjesmu za ovu kampanju. Po tko zna koji put taj je dobri čovik velikodušno pomogao potrebitima. Nikad nije isticao svoje geste dobročinstva, nego je tiho, ponizno i srčano uvijek davao ruku, osjetio je Krstulović Opara spomenuti svojeg sugrađanina.

- Nekidan su neki u javnosti, a nažalost nije ih bilo malo, napadali Gibu, jer je ugazio fetu nekog biskvita, svašta su brljali o tom čoviku. Gibo je odmah potom kazao da mu je žao i krivo, ali ovi lovci na klikove i senzacionalizam nisu stali! Danas takvi šute! I nisu ovu vijest prenijeli, nisu se zahvalili u ime bolesnih članova obitelji i njih samih, nisu zastali i promislili koje zlo čine bacajući blato na dobroga čovika. Eto, puka bi da ovo nisan reka, završio je u svojem osebujnom stilu.

Krstulović Opara je na svome Facebook profilu podsjetio i kako mu je na današnji dan, prije četiri godine, pozlilo.

- Odveden sam u bolnicu u kojoj sam doznao dijagnozu teške bolesti s kojom se i danas borim. Nisam odustao! I ne mogu odustat jer mi je toliko ljudi dalo potporu, ohrabrilo me i molilo za moje zdravlje. Hvala svima, živ sam zahvaljujući njima i liječnicima. Ovo spominjem zato jer je jako važno suprostaviti se bolesti i boriti se uz potporu drugih. Dajmo potporu svima. Znajte i vjerujte da je ona toliko potrebna. Molim Vas da pogledate i dijelite ovaj spot pjesme "Ne odustajem".

Eto, i mi bi pukli da nismo ovo s vama podijelili, a vi si dajte truda i pogledajte novi spot "Ne odustajem", vodeći se stihom: Ne smijem stati, jer toliko toga imam za reć!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 22:36