StoryEditorOCM
SplitPRAZNIK MALIH HEROJA

Prije osam godina rođen je Bepo, zdravi drugašić iz OŠ Marjan. Imao je samo 1060 grama. U čast njemu i svim palčićima danas su letjeli u zrak baloni!

Piše Tanja Giovanelli
17. studenog 2020. - 15:59
Djeca OŠ Marjan puštaju ljubičaste balone kako bi obilježili Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenjuPrivatni album

Iako su uobičajene aktivnosti kojima se obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju zbog epidemioloških mjera ove godine izostale, među roditeljima hrabrih 'palčića' ima i onih koji su pronašli način da proslave praznik malenih heroja velikih srca.

Jedna od njih je i Splićanka Jelena Bošnjak, čiji je sin Bepo prije osam godina rođen u 27. tjednu trudnoće, sa samo 1060 grama, a danas pohađa 2.b razred Osnovne škole "Marjan". Na njezinu su inicijativu iz dvorišta spomenute osmoljetke, jutros ipak poletjeli ljubičasti baloni.

- Svake godine s drugim obiteljima u kojima rastu nekadašnji palčići, današnji dan obilježimo ispred rodilišta, i nismo mogli zamisliti da ove godine ne učinimo ništa. Njegovoj smo razrednici, stoga, predložili da nešto organiziramo ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:17