StoryEditor
SplitNATRAG U KLUPE

Presedan u splitskoj Zdravstvenoj školi: svi razredi koji danas zbog štrajka nisu imali nastavu, morat će je nadoknaditi već ove subote!; Ravnateljica tvrdi da je donijela zakonitu odluku 

Piše Ana Franić
11. studenog 2019. - 16:07

Štrajk se danas održava u osnovnim i srednjim školama Splitsko-dalmatinske županije. Premda u nekim srednjim školama i pojedinim razrednim odjeljenjima ima nastava, još uvijek su brojnije one u kojima se ne održava. 

Većina splitskih nastavnika štrajka, a upute ravnatelja o prihvatu djece su vrlo različite. Neke srednje škole gotovo uobičajeno rade, u Elektrotehničkoj se nastava održava iz 19 predmeta, evo detaljnog pregleda

Obavijest na web stranicama Zdravstvene škole kako je ova subota, 16. studenog, za neke razrede ipak radna zbunila nas je, a što se točno događa odlučili smo provjeriti kod ravnateljice Mirjane Kurtović.

- Četiri razreda danas uopće nisu imali nastavu jer su njihovi profesori u štrajku i zbog toga smo odlučili da će im ova subota biti radna kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme.

Učenici po zakonu nastavu imaju pet dana u tjednu, a kako danas nisu imali, mi imamo pravo, bez posebne dozvole Ministarstva, donijeti odluku o radnoj suboti, objašnjava nam ravnateljica Kurtović.

Kaže kako je u njezinoj školi 30 posto profesora u štrajku, a ostatak normalno održava nastavu. 

- Ovo je šesti dan štrajka u našoj županiji. Kada sve zbrojimo i sada već dolazimo do problema nadoknade nastave. Krenuli smo raditi plan nadoknade koristeći nenastavne dane u slučaju ako ovo bude zadnji dan štrajka kod nas.

Naš najveći problem je što smo specifični, kod nas produženje nastave ne dolazi u obzir jer većina naših učenika nakon završetka nastave ima četverotjednu praksu koju odrađuju u zdravstvenim ustanovama i to je već unaprijed dogovoreno. No, što će se točno događati još ćemo vidjeti, zaključila je ravnateljica.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 08:58